Kaparó érzésű fájdalmam a torkomban, reflux okozza?

Tisztelt Adjunktus Úr! 3-4 hónappal ezelőtt kaparó érzésű fájdalmam volt a torkomban. Gégészeten megállapították mintegy 2, 5 hónappal, hogy reflux tüneteim vannak. Acilesolt (20mg) írtak fel melyet 1, 5 hónapja szedek folyamatosan. A tüneteim még mindig megvannak azaz gombóc érzés a torokban, melyet egy nagyobb nyelés közben érzek. (Voltak időszakok amikor enyhültek a tünetek) Egyéb tünetem nincs. Evés, ivás közben nincs probléma. Nyaki ultrahang negatív lett. Gastro-Bon rágótablettát is szedek. Kérdésem az lenne, hogy az Acilesollal meddig próbálkozzak még, probiotikum szedése javasolt-e? Mikor érdemes felkeresni gasztroenterológust? Köszönöm válaszát Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Ha a garatban jelentkező panaszt refluxos eredetűnek tartjuk, akkor 3 hónapos, dupla dózisú savcsökkentő kezelést javaslunk (2x20mg) , az életmódi tanácsok mellett (gyakori, kis étkezés, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése) . Ha a kúra végére sem változnak a panaszok, akkor a refluxos eredet erősen megkérdőjelezhető.

Kérdés: 2015. január 22., 17:37; Megválaszolva: 2015. január 22., 20:34
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat