Ideggyulladás

Kedves Doktornő! Segítségét kérném egy 80 éves ember állapot kapcsolatban -szívpanaszokkal kórházba került 2 évvel ezelőtt, kapott egy gyűrűt az egyik érbe -bordaközi szúró fájdalom kórház-röntgen-nincs törés-nem tudjuk-szedjen fájdalom csillapítót-majd el múlik. a fájdalom szép lassan átsugárzott a lapocka környékére hosszú hetek alatt csillapodott, de ezzel egyidőben -seb jelent meg a fejbőrön, a hajához érés is fájdalommal töltötte el, TÁLYOGOT diagnosztizáltak. Ezzel egyidőben a bal füle fájt folyamatosan, a bordaközi fájdalom és az említett fájdalmak miatt napi 1-2 órát aludt -övsömör: mivel nem használt az előző diagnózis, övsömör lett a következő. kenőcs fájdalomcsillapító, nem múlik. bőrgyógyászhoz: szerinte szépen múlik, de ha 2 hét múlva is fáj, akkor elküld neurológushoz. ez elmaradt az idősek gyógyulásba vetett hite és a makacssága miatt -szervi baj eddig nem állapítódott meg a szívproblémán kívül -étvágytalanság a sok fájdalommal együtt ami néhány hónap alatt 10-15 kg fogyást eredményezett -kórházba be: vizsgálat gyomor és béltükrözés -eredmény negatív- legalábbis aggodalomra okot adó elváltozás nincs -szerintem az utolsó pontnál már nagy a baj, mert az idős ember maga is meglepődik, hogy leesik az ágyról és nem bír felállni innentől járás koordinációs gondjai vannak -hazaengedik, zárójelentésén a rengeteg szívgyógyszer, reggel 9 db, este 6 db, 1-1-szemek. ezen felül alkalmanként egyen vízhajtót, esetleg fájdalom csillapítót -medence fájdalom: a lábfájás ezzel kezdődött és nem tudott sokáig ülni mert leszakad a lába, fáj a medence. fekve is csak egy bizonyos pózt megtalálva volt elviselhető a fájdalom. ahogy ül, érzi hogy lassan elkezd a talpától felfelé zsibbadni a lába. állni nem bír összecsuklik a lába -minden vizsgálat és diagnózis nélkül fogyaszthat-e jó minőségű tejsavófehérje koncentrátumot 80%-os, (WPC80) , az adatlapja szerint passzív izomtevékenység mellett is jól hasznosul a szervezetben, erősít EZÉRT KÉREM SEGÍTSÉGÉT

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza herpes zooster, övsömör témában

Kedves Kérdező!

Az övsömör, latin nevén herpes zooster általában valamilyen okból legyengült immunrendszerű betegeknél alakul ki. A szervezetben szunnyadó formában jelen lévő vírus aktiválódik, ez okozza a tüneteket.Eleinte csak fájdalommal jár, majd pár nap múlva megjelennek a jellegzetes bőrkiütések az érintett ideg lefutása mentén. A bőrön lévő hólyagos kiütés spontán gyógyul, helyében csak kisebb elszíneződés maradhat. A fájdalom ellenben gyakran jóval a bőrtünetek gyógyulása után is megmarad, sok szenvedést okozva a betegeknek.Idős embereknél az övsömör után további általános fizikai leromlás következhet be, táplálkozási zavar, kimerültség, esetleg depresszió miatt.

A herpest követő neuralgiás fájdalmak csillapítására léteznek speciális gyógyszerek, ezt az illetékes neurológus írja fel. Ugyancsak rendelkezésre állnak a gyógyászatban alkalmazható tápszerek, melyek biztonságosan fogyaszthatók. A szóban forgó állapot esetén szintén a neurológus javaslata alapján, kiemelt támogatással lehet hozzájutni, kedvező áron. (Az Ön által említett készítmény ebben az esetben nem ajánlott.)

Az idős beteg ápolásának fontos része a naponta történő gyógytorna, passzív átmozgatás, mindaddig, amíg az önálló mozgásképességét vissza nem nyeri.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 04., 18:23; Megválaszolva: 2015. január 05., 06:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés