Refluxos panasz?

Kézcsókom kedves Doktornő! Először is Boldog Karácsonyt szeretnék kívánni Önnek! Olyan problémám lenne, hogy kb 2 éve hol enyhe, hol erősebb torokfájással/kaparással küzködök, olyan mintha túl sok lenne a nyáltermelésem, 5-10 percenként köpködnöm kell, ha hosszabb időn ketresztül lenyelem a nyálamat akkor hányingerem van, esetleg hányok is. Ezek a tünetek az utóbbi két két és fél évben hullámszerűen voltak jelen nálam, volt idő mikor nagyon enyhék voltak, máskor hónapokig, hetekig pedig fokozódtak. Az utóbbi 5-6 hónapban rosszabb lett a helyzet. Voltam mindenféle kivizsgáláson, 3 gégésznél, végül refluxot állapítottak meg. (Októberben jártam gyomortükrözésen ennek a leleteit, illetve a helicobacter vizsgálatnak az eredményét láthatja alul. Az utóbbi 4-5 hónapban 3 gyógyszerrel is próbálkoztam, Gelbra, Controloc, a harmadiknak sajnos nem tudom a nevét. Ezek közül controlloc csökennetette a tüneteteket némileg, csak ettől néha fájt a gyomrom. A másik két gyógyszer szinte semmit sem hatott. A múlt héten mentem vissza a gasztro enterológiára, akkor közölték velem, hogy ilyen fajta gyógyszert legalább 3 hónapig kellene szednem, hogy hatást tudjon elérni. (ezt előtte se a háziorvos nem mondta, se az orvos aki megtükrözött) A Leletem ismeretében Ön szerinte melyik gyógyszerrel kellene próbálkoznom? Elnézést kérek a levelem hosszúságáért. Köszönettel, Kovács Zoltán. LELETEM: Klinikai adatok: Dg: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitis nélkül. Makró leírás: 7206 - antrum -Helicobacter? - 2db színesgyomostűfejnyi barnásszürke szövetminta. (LÁ-PE) Mikro leírás: Antrum részletek azonosíthatók, felszínükön és a mirigyekben típusos hámsejtekkel. A tunica propria enyhe diffus lymphoplasmoctás beszűrődéssel átjárt diffusan. Aktivitásnak, malignitásnak jele nincs. Helicobacteriumok nem azonosíthatóak. Kórszövetteni diagnózis: Enyhe fokú idült gastritis. Aktivitás, intesitalis metaplasia nem látható. Helicobacteriumok nem mutathatók ki. BNO, SNOMED: K2950, M430

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza reflux témában

Kedves Kérdező!

Sajnos csak a szövettani leletet és a diagnózist mellékelte, a gyomortükrözés leletét nem. A tünetek alapján azonban refluxbetegségre gyanakszom én is, és ha a Controlocot találta a legjobbnak, de nem teljesen hatásosnak, akkor azt javasolom, hogy ezt a gyógyszert kellene próbaképpen kiegészíteni 3x10 mg domperidonnal.

Kérdés: 2014. december 25., 17:20; Megválaszolva: 2015. február 06., 12:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat