Alacsony vérnyomás, fejfájás, hányinger: mi okozhatja?

Üdvözlöm! Szeptember óta a tüneteim változatlanok, folyamatos fáradtság érzet, látás zavaraim vannak (jól látok, élesen is, nincs homályos látás, kettős látás, de érzem a szememen hogy valami nem stimmel.) Heti szinten legalább egyszer mindig fáj a fejem, de gyógyszertől elmúlik, étvágyam van, eddig a néhány hónap alatt kétszer, háromszor volt hányingerem, de mellette tudtam enni (hányinger is csak néhány órán át tartott) voltam hematológián ott megállapították hogy a vérem sűrűbb a kelleténél, de nem vészes, utána elküldtek szemészetre, ott kiderült hogy a szemfenék pirosabb a kelleténél, majd elmentem ideggyógyászatra, ott semmit nem találtak, viszont ő beutalt fej CT-re, ami 22-én esedékes(elővigyázatosság miatt) Mostanában alacsony vérnyomást mérek magamnál, épp az előbb 115/52 volt 88 pulzus számmal (második érték mit befolyásol? ) , ennek lehet konkrét kiváltó oka? Agydaganat stb? A három értéket leírom amit + jelel jelöltek meg a vérképemen. RBC 5.69, HGB 16.9, MCHC 35.9 Előre is köszönöm a tájékoztatást.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Az " elővigyázatosságból" előjegyzett CT vizsgálat remélhetőleg kizárja az Ön agydaganattól való félelmét. Nem részletezi, hogy " a szemfenék pirosabb a kelleténél" tulajdonképpen mit takar, erről véleményt mondani nem tudok. Az alacsony vérnyomás életkori sajátosság is lehet, ha nem okoz panaszt, teendőt nem igényel. A kicsit emelkedett haemoglobin és vörösvértest érték különösebb teendőt nem igényel, ez volt az Ön megfogalmazásában, hogy "kicsit sűrűbb a vérem". Körülbelül fél év múlva javasolnám a vérképvizsgálat megismétlését.

Kérdés: 2014. december 17., 15:00; Megválaszolva: 2014. december 21., 19:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat