Nyirokcsomó huzamosabb ideje

Üdvözlöm! Olyan 8 éve, volt egy sorozatos nyirokcsomó megnagyobbodásom, ami következtében olyan gumóim lettek, hogy szemmel láthatóak voltak. Aztán kb még egy év se telt el, ezek ugyan nem tűntek el, viszont többszörösen lecsökkent a méretük. Talán a legnagyobbat tudom 1cm-esre tippelni. Érintésre kemény, nem fájdalmas, enyhén mozgékony. Orvosom szerint nincs vele különösebb probléma, de pajzsmirigy problémáim miatt, elkerültem nyaki ultrahang vizsgálatra. Nyaki ultrahang vizsgálaton se állapítottak semmi gumót, amikor kérdeztem, azt mondták nem látnak semmit. Eleinte azt hittem, pajszmirigy miatt megdagadt/létrejött gumó, mert nagyanyámnak is ilyen volt. Viszont nagyanyámmal ellentétben nekem alul neki túl müködik, így eleve ki van zárva nálam, hogy pajzsmirigy miatt legyen gumó. Ugyanakkor több részen is átmentek, ahol kellett volna csomónak lennie, és arra se szóltak semmit, csak annyit, hogy nincsen semmi gumó. Ez akkor azt jelenti hogy ezekkel nincs probléma?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

"Látatlanban" elég nehéz bármit is mondani a csomóiról. Feltételezem, bár nem írta konkrétan, hogy a nyakán vannak. Ilyenkor meg szoktuk nézetni a fogakat, nincs-e olyan gyökerénél romló fog, ami esetleg fájdalmat nem okoz. Labor vizsgálatot is érdemes csináltatni, van-e benne bármi eltérés. Mellkas röntgennek meg lehet nézni, van-e bármi eltérés a mellkasban. Ezeket a beutalókat háziorvosától kérheti, ha huzamos ideig nem múlnak el a csomók. Egyébként annak, hogy alul, vagy túlműködik a pajzsmirigy, semmi köze nincs a nyaki nyirokcsomókhoz.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. december 17., 14:36; Megválaszolva: 2014. december 20., 18:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés