Ételallergia és hajhullás

Tisztelt Doktor Úr! Hajhullással fordultam az orvosomhoz, aki elküldött allergia tesztre. Az IgE teszt a következőket mutatta alacsony szinten (0, 72-3, 59 kU/l) allergiás vagyok a földimogyoróra, mogyoróra, kókuszdióra, mandulára, zellerre, hagymára, dinnyére, szezámmagra nagyon csekély szinten (0, 36-0, 71kU/l) allergiás vagyok a kazeinre, tejre, tojásfehérjére/sárgájára, gluténra, rozsra, búzalisztre, kukoricára, alfa/béta-laktalbuminra, barackra, banánra, narancsra, szójára továbbá vashiányom van Azután érdeklődöm, hogy az allergiával kapcsolatban érdemes további kivizsgálásokat végezni? Ha nem térek át diétára az veszélyes lehet? A glutén érzékenység, a lisztérzékenység és a búza érzékenység különböző betegségek? A hajhullás, a vashiány és az utóbbi időkben tapasztalt fogyás esetleg utalhat valamelyik fent említett betegségre? Előre is köszönöm válaszát,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Vashiány témában

Az alacsony és nagyon alacsony értékek nem jelentenek tényleges allergiát. A glutén érzékenység és a lisztérzékenység ugyan az a betegség (coeliakia) , de ezt más típusú szerológiai vizsgálattal lehet igazolni. A búza érzékenység egy nagyobb halmaz, a búzában többféle, IgE által közvetített allergiás reakciót okozó fehérje fordulhat elő. A vashiány lehet felszívódási zavar eredménye, de fogamzóképes nők esetében általában a rendszeres vérvesztés és a nem kielégítő pótlás az ok. A vashiány önállóan is okozhat hajhullást (első sorban vasfelszívódási tesztet végeztetnék, ha ez rendben van, akkor tablettás vaspótlás lenne a megoldás) .

Kérdés: 2014. december 15., 10:51; Megválaszolva: 2014. december 15., 19:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat