Csonthártyagyulladás?

Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Körülbelül 4 héttel ezelőtt dinamikus (Kangoo) edzésen éreztem, hogy egyik pillanatról a másikra a bal lábamon a bokacsontom belső fele (a sípcsont alsó része) elkezdett iszonyatosan fájni, ami minden lépésnél és az erre a mozgásra fejlesztett cipő meghúzásánál egyre fokozódott. Akkor be is pirosodott, pár napig nagyon enyhén bedagadt és nem tudtam olyan cipőt húzni, ami bárhol hozzáér a bokámhoz. Ellenben nem gennyesedett, nem volt lázam sem és egy pár nap alatt az enyhe duzzanat elmúlt, a fájdalom is csökkent, de az már nem múlt el. Nagy szívfájdalmamra nem tudok edzeni, mert minden olyan mozgásnál ahol cipőt kell húzni, vagy dinamikusabb jellegű mozgást kell végezni már kifejezettem kellemetlenné válik az élmény. Többféle dinamikus edzésre is járok, de mindig odafigyelek, hogy megfelelő cipő legyen a lábamon, így ez nem lehetett a probléma forrása. Azóta otthon pihentetem, fekete nadálytő krémmel kenem és kineziológiai tapaszt is használtam napokig, de még 4 hét eltelte után is érzem, hogy a kellemetlen fájdalom tovább tart. Múlt héten (3 hét után) megpróbáltam edzeni, mert akkor már kifejezetten enyhe fájdalom lépett fel nagyobb nyomásra, de már a cipő felhúzásakor pár ugrást követően ismét visszafájdult a bokám. Azóta már a bokacsontom feletti terület (tibialis anterior) és a sarkam feletti terület (tendocalcaneus) is enyhén érzékennyé vált. Elolvastam a WebDoktor-on található kérdéseket-válaszokat, de mindig volt valamilyen előzmény, ami miatt kialakulhatott ilyen jellegű sérülés (csonttörés, összerúgott egy sporttárssal, belerúgott valamibe…) , de nálam semmi hasonló nem történt. Eddig azt hittük megzúztam, de annak véleményem szerint már el kellett volna múlnia. Ön szerint mi lenne a teendő? Előre is megköszönve segítségét, üdvözlettel: Kis Szamanta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján egyszerű rándulás, zúzódás is állhat a háttérben, mely nem lett megfelelően pihentetve, kezelve. Megerőltetéskor akár fáradásos törések, íngyulladások, ízületi gyulladások is kialakulhatnak. Mindenképpen célszerű lenne ortopédiai szakvizsgálaton megjelenni, ahol vizsgálatok után pontosabb választ tudnak adni. Addig is használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú krémet.

Kérdés: 2014. december 08., 11:40; Megválaszolva: 2014. december 11., 22:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat