Állandósult tompa fejfeszülés a homlok mögött, gyulladás az agyalapon?

Tisztelt Doktornő! Korábban már írtam Önnek, közel 4 éve fennálló eosinophil sejtszám szaporulattal kapcsolatban. Jelenleg nagyon erős minden napszakban meglévő homlok mögötti nyomást érzek a fejemben, a felfogásom meglassult, memóriám (rövid távú) szinte teljesen megszűnt. Indítékszegény lettem. Perifériás látásom beszűkült. Legutoljára Lumbálpunkciót végeztek a SOTE-n, de negatív lett, közölték felírnak antidepr. gyógyszert (korábban is próbálkoztak vele) de semmit nem használ - a fejfeszülés inkább erősödik. Medrol szedésére a nyomás enyhül, ugyanezt tapasztalom Cataflam szedésekor is. Úgy érzem ez egy alattomos gyulladás ami valamilyen degeneratív elváltozással kapcsolatos. Jelenleg kb 2 hete szinte folyamatos hányingerem van, ételt nem igazán kívánok és éhség érzetem sincs. Konzultáltam a László kh. fertőzési specialistájával, aki közölte, ha nem jártam a trópusokon és nem vagyok aids-es nem hozzá tartozom. Egy EEG is készült.... Köszönöm előre is segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján az ideggyógyászati vizsgálat találhatott valamilyen kóros eltérést, amire a Medrol szedését javasolták. Nem említi, hogy történt-e koponya CT vizsgálat. Amennyiben nem, akkor véleményem szerint ez még szóba jön. Az érzékelt perifériás látáscsökkenés miatt szemészeti vizsgálatot javasolnék. Amennyiben ezekkel nem igazolódik kóros eltérés, akkor a depresszió további kezelése megfontolandó.

Kérdés: 2014. december 04., 21:16; Megválaszolva: 2014. december 06., 18:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés