KURKUMA kivonatot tartalmazó kapszula szedése

Kedves drnő/dr.úr! Szeretném megpróbálni a Kurkuma kivonat 500 mg -ot, mivel egyre nagyobb ízületi fájdalmaim vannak, és sok kurkuma kapszula/tabletta használó véleménye kedvező a kurkumával kapcsolatban az ízületi fájdalomra. Azt is olvastam, hogy a Medosan-féle kurkumaát körültekintően kell alkalmazni annak, aki vérhígítót és vérnyomáscsökkentőt szed. Én naponta 1x szedek ASXTRIX vérrögképződés megakadályó szert, valamint napi egyszer vérnyomáscsökkentő gyógyszert. Kérdésem, ebben az esetben veszélyes-e rám nézve a DAMONA Kurkuma kivonat 500 mg kapszula, napi 1x szedése abban az esetben is, ha kb. 3 óra elteltével venném be, a z ASTRIX gyógyszer beszedése után? A DAMONA kurkuma kivonat: Kapszulánként 500 mg kurkuma kivonatot (205 mg kurkumint) tartalmaz. Hatóanyagok 1 kapszulában: Név, Mennyiség RDA% Kurkuma kivonat (35%) (157, 5 mg kurkominoid) 450 mg **% Kurkuma kivonat (95%) (47, 5 mg kurkuminoid) 50 mg **% Válaszát köszönöm. bfilona

Dr. Árki Ildikó válasza kurkuma témában

Tisztelt Kérdező! A kurkuma vérrögképződést gátló hatással is rendelkezik. Ahogyan Ön is írta, az Astrix vérrögképződést gátló (thrombocyta aggregáció gátló) gyógyszer. Együttes használatuk esetén a hatás fokozódhat.

Megválaszolva: 2014. augusztus 10.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Medosan kurkuma szedése
A tv-ben a kurkuma szedésének ajánlásakor az hangzik el, hogy mindenkinek ajánlják. Vérhígítóként Aspirin protectet szedek. Amellett is szedhető? Az árusító...
Szedhetek-e kurkumát?
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Édesapámnak 2 éve volt szívinfarktusa és szedi az aspirin protect-et, emellett izületi problémái is vannak.Érdeklődni szeretnék, hogy...
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...