Szedhetek-e kurkumát?

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Édesapámnak 2 éve volt szívinfarktusa és szedi az aspirin protect-et, emellett izületi problémái is vannak.Érdeklődni szeretnék hogy szedhetne-e kurkumát? Viszont a betegtájékoztatón véralvadásgátló gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása nem javasolt, mert befolyásolhatja azok hatását. Válaszát előre is köszönöm. Mónika

Dr. Árki Ildikó válasza kurkuma témában

Tisztelt Kérdező!

Mint ahogyan a betegtájékoztatón is szerepel, a kurkuma és a véralvadásgátló gyógyszerek együttes adása nem javasolt. Bár az aspirin protect nem a véralvadásgátló gyógyszercsoportba tartozik, hanem a vérlemezke aggregáció gátlók közé, ilyen szempontból hatásuk hasonló.

A kurkuma és az aspirin protect együttes alkalmazása növeli a vérzésveszély kockázatát.

Üdvözlettel: dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2012. december 27., 09:51 ;Megválaszolva: 2012. december 29., 22:26
Kérdések és válaszok: Egyéb
Hasnyálmirigy rák
Jó napot kivánok! Szeretnémmegkérdezni, hogy a Barátnömnek hasnyálmirigy rákja volt, tavaly megmütőtték /hagytak egy kicsit/ a gyomor külső...
KURKUMA kivonatot tartalmazó kapszula...
Kedves drnő/dr.úr! Szeretném megpróbálni a Kurkuma kivonat 500 mg -ot, mivel egyre nagyobb ízületi fájdalmaim vannak, és sok kurkuma...
medosan kurkuma szedése
A tv-ben a kurkuma szedésének ajánlásakor az hangzik el, hogy mindenkinek ajánlják. Vérhígítóként Aspirin protectet szedek. Amellett is szedhető?...
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...