Szedhetek-e kurkumát?

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Édesapámnak 2 éve volt szívinfarktusa és szedi az aspirin protect-et, emellett izületi problémái is vannak.Érdeklődni szeretnék, hogy szedhetne-e kurkumát? Viszont a betegtájékoztatón véralvadásgátló gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása nem javasolt, mert befolyásolhatja azok hatását. Válaszát előre is köszönöm. Mónika

Dr. Árki Ildikó válasza kurkuma témában

Tisztelt Kérdező!, Mint ahogyan a betegtájékoztatón is szerepel, a kurkuma és a véralvadásgátló gyógyszerek együttes adása nem javasolt. Bár az aspirin protect nem a véralvadásgátló gyógyszercsoportba tartozik, hanem a vérlemezke aggregáció gátlók közé, ilyen szempontból hatásuk hasonló. A kurkuma és az aspirin protect együttes alkalmazása növeli a vérzésveszély kockázatát. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2012. december 29.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Hasnyálmirigy rák
Jó napot kivánok! Szeretnémmegkérdezni, hogy a Barátnömnek hasnyálmirigy rákja volt, tavaly megmütőtték /hagytak egy kicsit/ a gyomor külső részéről is...
KURKUMA kivonatot tartalmazó kapszula...
Kedves drnő/dr.úr! Szeretném megpróbálni a Kurkuma kivonat 500 mg -ot, mivel egyre nagyobb ízületi fájdalmaim vannak, és sok kurkuma kapszula/tabletta...
Medosan kurkuma szedése
A tv-ben a kurkuma szedésének ajánlásakor az hangzik el, hogy mindenkinek ajánlják. Vérhígítóként Aspirin protectet szedek. Amellett is szedhető? Az árusító...
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka