Megnagyobbodott nyirokcsomók csak antibiotikum kezelésre húzódnak vissza?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 2013 októberében egy makacs húgyúti fertőzés miatt elküldtek kivizsgálásra. Nyaki ultrahangon találtak egy megnagyobbodott nyirokcsomót (babszemnyi), ami azóta is tapintható, időnként fáj is. Plusz véletlen kitapintottam a lágyékomban is egy kb babszemnyi nyirokcsomót, fájdalmatlan, és a nyakam másik oldalán is, ugyanabban a magasságban, mint a legelső. Rengeteg féle vizsgálaton voltam, std-től kezdve mindenféle vértesztig, uh. Minden negatív, süllyedésem is csak 2-es, egyedül a mycoplasma pneumone kétes. A kezelőorvosom chlamydiára gondolt, de vérből és std-n is negatív. Erre kiírt nekem 3 doboz doxycyclint, de nem szedtem be, mert tavaly októberben a húgyúti fertőzésre többek között ezt is szedtem, és a nyirokcsomóm már akkor is nagyobb volt, nem húzódott vissza tőle. Végülis azt a fertőzést a számtalan antibiotikum és gombaölők után a tinidazol oldotta meg, 3 doboz. Szeretném a segítségét, tanácsát kérni, hogy merre menjek tovább, esetleg mit szedjek be (doycyclint váltsam ki, vagy esetleg valami mást), hogy elmúljon, mert nagyon félek, hogy rákos vagyok/leszek, ha nem tudom megoldani ezt a problémát. Alapból sajnos tej-, szója- és lisztérzékenységem is van, nem tudom, ezeknek lehet-e köze hozzá. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező! Antibiotikumot vagy gombaölő szert akkor érdemes szedni, ha igazolva van a kórokozó. Előbb a probléma okát kell(ene) megtalálni, aztán jöhet a kezelés. A hosszabb időre megmaradó nyirokcsomókból, ha másként nem tudnak diagnózishoz jutni, lehet tűbiopsziát végezni, vagy az egész nyirokcsomót eltávolítani, hogy kiderüljön, mi van benne. Néhány nyirokcsomó miatt, egyébként főleg az Ön által említett helyeket (nyak, lágyék), nem kell feltétlenül ráktól tartania. Általában helyi oka van: a nyakon pl. rossz fog az alsó fogsorban, fülbevaló, pircing, a lágyékban az alsó végtag sebei, akár lábgombásodás, a hüvely fertőzései, stb. Üdv: dr. Tomonkó MAgdolna

Kérdés: 2014. május 31., 20:13; Megválaszolva: 2014. június 02., 11:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem