Vérszegénység, vérképzési zavar, csontfájdalom

Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a labor értékekkel hová forduljak további kivizsgálásra, mennyire súlyosak? Félek valami komoly betegség áll a háttérben. A labor leleteim normálistól eltérő értékei: süllyedés 39 mm/ó (3-21) fehérvérsejt 3, 9 G/L (4, 4-11, 3) monocyta%: 8, 3% (2-8) lymphocyta 1, 03 G/l (1, 1-4, 5) eosinophil 0, 04 G/l (0, 05-0, 45) heamoglobin: 119 g/l (123-153) heamotocrit: 0, 35 L/L (0, 35-0, 47) vörösvérsejt: 4, 1 T/l (4, 1-5, 1) Panaszaim: szapora pulzus, ritmuszavar, szédülés, csontfájdalom a lábakban. Mi tévő legyek és kihez forduljak. Ez anémia? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza lelet témában

Kedves Kérdező!

Ezek az eltérések egy mérsékelt vérszegénységet jelentenek, de további adatok, illetve vizsgálatok szükségesek a pontosabb diagnózishoz.

33 éves korban a nők a menstruációval rendszeresen veszítenek vasat, a vasháztartást jellemző értékek (se Fe, ferritin, transzferrin, TVK) nagyon hiányoznak a teljes képhez.

Az sem mindegy, van-e bármi reumatológiai vagy ortopédiai ok a lábában jelentkező csontfájdalmakra, fontos lehet, hogy veszített-e a testsúlyából az utóbbi időben, és még sok egyéb részlet, amiről nem írt.

Azt javasolnám, háziorvosától kérjen részletes kivizsgálást, amely a labor vizsgálatokon kívül kiterjed kardiológiai, reumatológiai, neurológiai vizsgálatokra is.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2014. február 13., 22:45; Megválaszolva: 2014. február 15., 00:31
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! A képen elküldött leletből szeretném megkérdezni, hofy az ALYM 4,17 érték milyen betegségre uralhat. És a laborerefmény jó...
Mit jelent a leletem
28éves 2gyermekes anyuka vagyok (1,5éve nem szoptatok, de az elmúlt 5évben összesen 3évet szoptattam..hátha ez az információ számít) Édesanyám...
béltükrözés
Tisztelt Doktorúr! Kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok a következőkben? Béltükrözésen voltam, ezt az eredményt kaptam: az eszközt a...
Mit jelent?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem régi leltemen a következő olvasható: "Lobos garat, belszervi statusa egyebekben fizikálisan negatív." Kérdésem annyi...
Lelet
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A fiam leletéről szeretnék érdeklődni. OGTT: éhomi vérc: 6, 2mmol/l. 120': 8, 25mmol/l. vízcuk: 0, 60mmol/. GOT: 25. GTP:...