• Gasztroenterológiai lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Panaszaim miatt kolonoszkópia és gasztroszkópia vizsgálatom volt, ennek keretében szövetmintát is vettek, lisztérzékenységet és helicobacter-t vizsgáltak. Szeretném a segítségét kérni, hogy értelmezni tudjam a leletemet (az orvosom több mint egy hónap múlva lesz csak elérhető). Csatoltan küldöm. Előzmény: alhasi fájdalmak (köldök környéki, leginkább jobb oldalon), puffadás miatt már tavaly voltam több vizsgálaton (vér, vizelet, CT enterográfia, gasztroszkópia), nem találtak semmit, tüneteim enyhültek. Sajnos az év elejétől azonban újra visszatértek, erősödtek. Azt tapasztaltam, hogy a lisztes ételek elhagyása segített, ezért merült fel a lisztérzékenység. Jelenleg panaszmentes vagyok ismét. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a lelet témában

        A lelet nem utal sem lisztérzékenységre, sem helicobacter fertőzésre. A kontaminált vékonybél szindróma viszont hajlamos a visszatérésre.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 26., 17:34; Megválaszolva: 2017. április 26., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: