Gasztroenterológiai lelet értelmezése

Kedves Doktor úr! Panaszaim miatt kolonoszkópia és gasztroszkópia vizsgálatom volt, ennek keretében szövetmintát is vettek, lisztérzékenységet és helicobacter-t vizsgáltak. Szeretném a segítségét kérni, hogy értelmezni tudjam a leletemet (az orvosom több mint egy hónap múlva lesz csak elérhető) . Csatoltan küldöm. Előzmény: alhasi fájdalmak (köldök környéki, leginkább jobb oldalon) , puffadás miatt már tavaly voltam több vizsgálaton (vér, vizelet, CT enterográfia, gasztroszkópia) , nem találtak semmit, tüneteim enyhültek. Sajnos az év elejétől azonban újra visszatértek, erősödtek. Azt tapasztaltam, hogy a lisztes ételek elhagyása segített, ezért merült fel a lisztérzékenység. Jelenleg panaszmentes vagyok ismét. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza lelet témában

A lelet nem utal sem lisztérzékenységre, sem helicobacter fertőzésre. A kontaminált vékonybél szindróma viszont hajlamos a visszatérésre.

Kérdés: 2017. április 26., 17:34; Megválaszolva: 2017. április 26., 17:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet elemzése
Tisztelt Doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. 2019 07. 17. -én voltam gyomortükrözésen, és az alábbi leletet kaptam. Szeretném, ha részletesen...
panendoscopia lelet
Tisztelt Doktor-nő! Gyomortükrözésem leletének értelmezését kérném szépen.Tudni szeretném, hogy mennyire súlyos, mi lehet a szövődmény?...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...