• Lelet elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. 2019 07. 17. -én voltam gyomortükrözésen, és az alábbi leletet kaptam. Szeretném, ha részletesen kielemezné, hogy mit is jelentenek, és milyen foku problémával állok szembe, valamint terápia javaslata. Akadálytalan eszközlevezetés a szabályos endolumenu, ép nyálkahártya borítású nyelocsobe. A cardia csillag alakú zárt. A Z-vonal a fogsortól kb. 41 cm eszközhosszra, ép. A gyomorban kp. mennyiségu éhgyomri secretum, a falak levegobefúvásra jól tágulnak, a peristaltica végig halad. A cardiatáj, fornix retroversioban ép. A corpus nyálkahártyafelszin granulált jellegu, a redozet nem simul el teljesen. Az angulus ép. Az antrum kerek, a nyálkahártya elszórtan foltokban kissé hyperaemiás. A pylorus centrikus, zárt. A bulbus kerek, nyálkahártya ép. A postbulbaris szakasz, illetve a mélyduodenum ép, a Kerkring redozet szabályos. A leszálló szárban epés bennék. Megállapított Diagnózis: K2970 Gastritis k.m.n. Vélemény / javaslat: Naponta 1 x 40 mg pantoprazol (Noacid) szedését javaslom fuszerszegény étrend mellett. Szövettani eredményért a beteg jelentkezését kérem. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Zsákai Dezső

        Dr. Plósz János válasza a lelet témában

        A lelet gyomorhurutot ír le. Ennek oka lehet Helicobacter-fertőzés (ez ki fog derülni a szövettani mintából), de akár diétahiba, stressz vagy más kórokozó okozta gyulladás is. A savcsökkentő terápia mellett gyógyulni fog a gyomor.


        Kérdés: 2019. július 21., 06:38; Megválaszolva: 2019. július 22., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció