• Lisztérzékenység és éhségérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő. Az lenne a gondom hogy folyton ehes vagyok.Ha eszek jollakok aztan ora mulva ujra ehes vagyok es ennem kell.Ez van egész nap.Eszek 1ora mulva ujra ehseg ha pedig szekletem van akkor utana mindjart ehes vagyok.Es mostmar minden etkezes utan nagy wcre kell mennem.Erzek kis alhasi gorcsot es mennem is kell wcre es ujra ehes vagyok utana mintha nem is ettem volna.Foleg kenyer fogyasztasa utan.Lehet ez liszterzekenyseg vagy ez valami mas? Cukrom es pajzsmirigyem rendben.Sok savam is volt ejjel is felebredtem emiatt de arra kapok gyogyszert az gyakorlatilag most nincs. Koszonettel TIMI

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a éhség témában

        Kedves Kérdező! A lisztérzékenységre elsősorban a búzaliszt és az abból készült termékek fogyasztása után fellépő hasi fájdalmak, híg székletek ürítése jellemző. Általában jelentősebb testsúly veszteség is kíséri, amíg az étrendből ki nem iktatják a lisztet. Az étkezés után rögtön fellépő székletürítés azt gondolom, inkább az emésztőrendszer, a belek túlterhelése miatt jön létre, a minden órában való étkezés túlzott terhet ró az emésztő szervekre. Az állandó éhség érzet az agyi éhség központ bántalmára utalhat, de normális testsúly mellett rossz beidegződés, "kényszeres" evés is elképzelhető kiváltó okként. Először a szervi okot kellene kizárni. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. február 01., 11:45; Megválaszolva: 2014. február 05., 00:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: