Limfóma vagy csak túl paráztam a dolgot?

Lenne egy kerdesem.Tobb mint ket eve eszre vettem egy nyirokcsomot bal oldalt nyaki reszen, az a nyirokcsomo azota sem valtozott ugyan akkora igy tapintasra.Utana folyamatosan voltak rossz fogaim azok most mar rendben vannak, nagyok voltak a mandulaim most mar azok is kivannak veve, a mandula mutet majus 9.en volt az elott vettem eszre mind ket oldalt ugy a mandulam kornyeken mind ket oldalt egy egy nyirokcsomot borso nagysagut, de a regebben eszlelt csomo es ezek sem haladjak meg a 2cmt, limfomara utalo tuneteim nincsenek. Mandula mutet utan az orr ful gegesz szakorvosomnak elmondtaim problemaim megnezte kitapintotta oket es kert laborvizsgalatot is. A labor eredmeny szerint nincs problema vannak elteresek de azok meg nromalisnak tekinthetok, azt mondta majd meg keszitsunk egy labor vizsgalatot a biztonsag kedveert de nem gondolja, hogy komolyabb problema lenne. Ha limfomam lenne akkor eddig mar kellet volna jelentkezzenek ra utalo tunetek, es a folyamatos mandula gyulladas es a rossz fogak miatt kotoszovetesen alakulhattak at a nyirokcsomok es ugyan olyan allapotukban maradtak meg es azokat fedeztem fel|? Vagy az is lehet, hogz eddig is ott voltak es en csak most vettem eszre oket, Amugy melyen vannak nem lathato tapintas nelkul.Kerem gyors valaszat, mert erosen aggaszt a dolog.Elore is koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza nyaki nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján a nyirokcsomók régebb óta megvannak és nagyságuk sem változott. Ezek alapján nem valószínű, hogy limfóma állna a háttérben. A rossz fogak és a mandulagyulladás is okozhat nyirokcsomó megnagyobbodást. Aggodalomra nincs oka.

Miután ezek a gyulladásos folyamatok lezajlottak, érdemes volna egy nyaki lágyrész ultrahangvizsgálatot végezni, hogy egyértelmű legyen pontosan milyen méretű és szerkezetű nyirokcsomók is ezek. Egyeseknél valóban sokáig, vagy véglegesen is megmaradhat egy-két kissé nagyobb nyirokcsomó.

Kérdés: 2013. július 15., 10:33; Megválaszolva: 2013. július 16., 18:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
Van valami gond?
Jó napot! AZ jobb oldalon az orrom alol leszedtek egy basoquam cc-t.Ezutan csinaltak egy nyaki UH-t ahol ezt irtak: jobb oldalon a nagyerek menten egy 13mm...
Hát-, fej-, mellkas fájdalom
Lábon folt
Folt lábon
Kullancs csípés