• Vér és fertozés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Betegesen aggodom hogy valakinek valami gondot - fetrozés vagy bamrilyen más probléma - okozok azáltal hogy a kezem vérzik es hogy a vér vagy a gennyes váladék rácsoppent valamire -ebben az esetben egy fadarab amit egy epuletbe epitunk be - es amihez kesobb masok is hozzerhetnek. (bár a gennyes váladek amit emlittetem nem egyéb mint valami visztiszta anyag a seb feluletén) A kérdesem az, hogy okozhat e valami gondot ha genny vagy vér rászarad valami felutre es ahoz mások is hozzáérnek? Mivel a kezem az állando kézmosástol van berepedve es azert vérzik, ezért probálom kenegetni babaolajjal vagy más krémmekkel. Az emberi vér életben tud maradni ilyen korulmenyek kozott? (A krémben vagy olajban? ) Azaltal hogy az olajos vagy krémes -(amibe korábban már esetleg elkevertem néhány csepp vért vagy gennyes váladekot az egyik sebrol - kézzel megfogok valamit, okozhatok-e barmi gondot másoknak akik szintén megfogjak azt a pontot? Akár barmilyen fertozést akár ételemérgezést a romlott vér altal? Gyanitom nagyon valoszerutlen de mégis megnyugtana a válasza.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vér témában

        Kedves Kédező! Elsőként ápolja száraz bőrét zsíros krémmel, ha be van repedve, akkor munkavégzés idejére javaslom sebtapasz használatát. A beszáradt vér nem fertőz. Ha az Ön által használt krémbe vér került azt más ne használja. Amennyiben Ön nem fertőző beteg, nem hepatitis B vagy C vírus hordozó illetve nem HIV pozitív, akkor aggodalma teljesen alaptalan.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2013. február 20., 17:04; Megválaszolva: 2013. február 23., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: