Vér és fertozés

Betegesen aggodom hogy valakinek valami gondot - fetrozés vagy bamrilyen más probléma - okozok azáltal hogy a kezem vérzik es hogy a vér vagy a gennyes váladék rácsoppent valamire -ebben az esetben egy fadarab amit egy epuletbe epitunk be - es amihez kesobb masok is hozzerhetnek. (bár a gennyes váladek amit emlittetem nem egyéb mint valami visztiszta anyag a seb feluletén) A kérdesem az, hogy okozhat e valami gondot ha genny vagy vér rászarad valami felutre es ahoz mások is hozzáérnek? Mivel a kezem az állando kézmosástol van berepedve es azert vérzik, ezért probálom kenegetni babaolajjal vagy más krémmekkel. Az emberi vér életben tud maradni ilyen korulmenyek kozott? (A krémben vagy olajban? ) Azaltal hogy az olajos vagy krémes - (amibe korábban már esetleg elkevertem néhány csepp vért vagy gennyes váladekot az egyik sebrol - kézzel megfogok valamit, okozhatok-e barmi gondot másoknak akik szintén megfogjak azt a pontot? Akár barmilyen fertozést akár ételemérgezést a romlott vér altal? Gyanitom nagyon valoszerutlen de mégis megnyugtana a válasza.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza vér témában

Kedves Kédező!

Elsőként ápolja száraz bőrét zsíros krémmel, ha be van repedve, akkor munkavégzés idejére javaslom sebtapasz használatát. A beszáradt vér nem fertőz. Ha az Ön által használt krémbe vér került azt más ne használja. Amennyiben Ön nem fertőző beteg, nem hepatitis B vagy C vírus hordozó illetve nem HIV pozitív, akkor aggodalma teljesen alaptalan.

Kérdés: 2013. február 20., 17:04; Megválaszolva: 2013. február 23., 22:04
Kérdések és válaszok: Egyéb
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés
Allergi miatt szenvedek tanácsot...
Fáradékonyság, gyengeség...