tetoválás műtét előtt

Kedves Doktor úr/nő! Szeretnék a napokban egy tetovlást csinltatni a csuklómra, de úgy néz ki, hogy lesz egy konizációs műtétem csak még várjuk az eredményeket... Nem tudom, hogy nem lesz-e baj a műtét során a tetovlás miatt? Lehet hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz, de javasolták ismerősök, hogy műtét után csináltassam meg inkább. Köszönöm a választ!

Dr. Árki Ildikó válasza tetoválás témában

Kedves Kérdező!

Szerintem sincs egymáshoz köze a két dolognak. A tetoválást mindenesetre mégis halasztanám, abból a megfontolásból, ha véletlenül valamilyen nem kívánt reakció, pl. gyulladás, vagy allergia jönne létre a tetoválásnál (bár tudomásom szerint ilyen nem szokott előfordulni) az zavarhatja a conizációs műtétet. Csupán ilyen megfontolásból a nőgyógyászati műtét utánra tervezném a tetoválást.

Kérdés: 2013. január 20., 01:46 ;Megválaszolva: 2013. január 21., 19:45
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tetoválás ér anyajegyre?
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Az én kérdésem hasonló lenne ehhez a cikkhez, amit idézek.Csak az érdekelne bővebben, hogy miért nem szabad? Esetleg...
milyen kockázata van a tetoválásnak?...
kedves Doktor úr/nő! Tetoválást szeretnék csináltatni és szeretném megtudni a veszélyeit, elég érzékeny bőröm van és voltak akne problémáim...
Ismét tetoválás.
Tisztelt Dr.Úr. Az már bebizonyosodott a tetoválással kapcsolatban, hogy nem bakteriális fertőzés okozta a nyirokcsomó duzzadást a tetoválás után a...
Baj van?
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Sajnos nagyon tudatlan voltam, nagy hibát vétettem és házilag csináltattam tetoválást az alkaromra.Ez már egy éve...
Magas amiláz