Okozhat keloidos hegesedést a tetoválás?

Tisztelt Doktornő! Öt éve füllyukasztást követően a lyukasztott felület körül kis csomók képződtek. Az egyik fülről pedig plasztikai műtéttel eltávolítottak egy kisebb kinövést, ami születésemtől kezdve ott volt. Ezen a helyen is keloidos heg képződött, ammit sugárkezeléssel és contractubex géllel kezeltek, miután azt is eltávolították. Az apróbb sebek, karcolások a testem többi részén rendesen gyógyultak, nem hagytak nyomot. Most tetoválást szeretnék csináltatni kis felületen. Ezzel kapcsolatban szeretném véleményét kérni.Ön szerint fenáll-e a veszélye, hogy a tetovált felületen keloidos heg képződik? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Tetoválás témában

Sajnos előre nem lehet megmondani teljes biztonsággal, hogy lesz-e heg a tetoválás helyén, ezért inkább lebeszélném a tetoválásról.

Kérdés: 2018. augusztus 19., 19:59; Megválaszolva: 2018. augusztus 25., 22:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Tetoválás eltávolítás kockázatai
Tisztelt Doktornő! Egy meglévő tetoválás eltávolítását szeretném elvégeztetni Q kapcsolt ND YAG módszerrel. Érdeklődni szeretnék hogy ennek...
tetoválás eltávolítás
Tisztelt Doktornő! Lézeres tetoválás eltávolításom van folyamatban, két alkalom sikeresen lezajlott. A harmadik alkalom februárban történt...
Seprűvénára tetoválás
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném tudni tetováltathatok e seprűvénával fedett területre? Visszereim nincsenek, a labamban jó a vérkeringés....
Új tetoválás
Négy napja van egy tetoválásom és már második napja veszem észre, hogy egy kis részén sárgás színű mellette a bőröm. Eddig végig napi...