Veganizmus karos e

Tisztelt Szakerto, Korulbelul fel eve vagyok vegetarianus, korabban sem ettem surun hust illetve szarnyast vagy halat sem, de egyszer a ket hetben vagy a ket honapban. Tavaly augusztus ota teljesen lemondtam a husrol, viszont jelenlegi pillanatig tejtermeket, mint sajtokat illetve joghurtot es vajat ettem rendszeresen, most viszont gondolkozom, hogy teljesen lemondjak allati eredetu etelek fogyasztasarol, tehat vegan szeretnek lenni az eddigi vegetarianus helyett. Kerdesem az volna, mennyire befoljasolja a szervezetet ha csak es kizarolag novenyi eredetu taplalekot viszek be szervezetembe. Egeszseges vagyok, semmilyen tunetet, ami negativ volna nem eszleltem eddig a vegetarianus korombol. Koszonom elore is valaszat

Irinyi-Barta Tünde válasza vegan étrend témában

Kedves Kérdező! A növényi alapú étrend minden kétséget kizáróan pozitív irányban befolyásolja a szervezetet, mint azt számos kutatási eredmény is igazolja. Arra azonban figyelni kell, hogy az étrend változatosan, megfelelően legyen összeállítva. A növények helyes kombinációjával biztosítható a komplett fehérjebevitel, azonban mégis javasolnám a tej és tejtermékek fogyasztását a kalcium bevitel miatt. Emellett pótolni kell a vasat, a B12 és D vitamint. Tisztelettel: Barta Anikó Tünde

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2013. január 04.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...
Infúzió után megkeményedett ér?
Kedves Doktornő! Lassan két hete, hogy kórházba kerültem hányás miatt ahol sürgősségin vettek tőlem vért majd a könyökhajlatomból majd az infúzió lefolyásáig...