Magas vércukorszint, cukorbetegség hajlam

Tisztelt Dr. Nő/Úr! A tegnapi napon kaptam meg a laboreredményemet, a segítségét szeretném kérni, hogy az alábbi értékek mennyire magasak, mennyire kóros, és ez pontosan mit is jelent? Rutin vér és vizeletvizsgálaton az alábbi eredményt kaptam. Se vas megh: 6, 8 negatív Szérum glukóz megh: 7, 1 pozitív Számított LDL-koleszterin: 3, 43 pozitív Se alfa-amiláz megh: 144 pozitív Se lipáz megh: 191 pozitív Se anti-streptolizin megh: 698 pozitív Vizelet ált.+ül. Protein: pozitív Urobilinogen: pozitív Fajsúly: 1, 034 pozitív Betegségeim: 2006-ban rosszindulatú Hodgkin kór lymphómával kezeltek azóta betegségem jó remisszióban, de folyamatos gondozás alatt állok. 2008.08.11-én Budapesten Bőrgyógyászati osztály: Lymphoedema chrtonica betegség miatt gondoznak. 2009. Augusztus-méheltávolítás 2012.Április 4-én Debrecen III.Bel klinikán Raynaud Syndróma betegséget állapítottak meg. 2012.06.12-től-2012.06.19.kórházban feküdtem Nyíregyházán Bel.I. Angiológiai részlegen, Trental infuziót javasolt Debrecen, 3-4 havonta, 4 alkalommal, mivel rendezetlen széli sorban egyszeres hurku kis kapillárisok között több típusos óriáskapilláris látható (nagyobb mint 20 mikron) de diffus avascularitás nélkül. Jelenlegi panaszaim: hasi fájdalmam folyamatos, de jelenleg még elviselhető, 1 alkalommal volt bélcsavarodás nálam, szédülés, hányinger, látásom sokat romlott, ég a szemem, szárad, nem tudok enni, kevés folyadékot fogyasztok. A családban volt cukor, és Hodgkin beteg is. Jelenleg most itthon vagyok, ön mit javasol, mit csináljak? Mi lehet az emelkedett értékek oka, és mire utalhat? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza laboreredmény témában

Kedves Kérdező!

A magasabb vércukorérték miatt javasolt egy étkezés utáni két órás vércukormeghatározás is, a további teendő ennek függvénye. Mivel a családjában volt cukorbetegség, így valószínű, hogy Önnek is hajlama van erre a betegségre. Enyhén emelkedett lipáz és amiláz értékek a tünetekkel együtt értékelendők, ismétlésük javasolt. Ezek a hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedésében emelkednek meg. Az emelkedett antistreptolizin érték (ASO) Streptococcus okozta fertőzésre vagy lezajlott fertőzésre utal, a tünetekkel együtt értékelendő. A vizeletben levő fehérje további vizsgálatokat tehet szükségessé. A leletet és a további teendőket beszélje meg kezelőorvosával.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 30., 12:26; Megválaszolva: 2012. július 02., 08:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás