vega

Üdvözlöm! Az unokám miatt írok Önnek. 13 éves, és még soha nem evett rendesen húst. Már 10-12 hónapos korában is, amikor összevágott husi volt a főzelékébe keverve, a kis nyelvével külön kilökdöste. Az Édesanyja most akarja rákényszeríteni a húsevésre, ami örök vita. A gyerek még a látványától is undorodik, sír hisztizik. Míg kisebb volt, megette a virslit, a húsgombócot, mert nem tudta, hogy abba is van hús: mióta tudja, nem eszi. Sajnos sem halat, sem gombát nem eszik, a szójára meg allergiás. Egyedül tejtermékeket fogyaszt, főleg sajtot. Asztmás és allergiás is, szinte mindenre, emiatt fogyatékossági támogatásban is részesül. Egyébként 180cm 60 kg, 44-es lábak! Hosszú vékony gyerek, aki rengeteget eszik. Focizik, hetente 5 edzéssel, 4-es tanuló. Kérdésem: Kell-e az édesanyjának erőltet most a húsevést, ha már idáig nem tette? Milyen hátránnyal fog járni e nem evés? A rendszeres edzés, nem káros-e a betegségére? Állítólag, ha kiderül, hogy edzésekre jár, akkor az emelt szintű családi pótlékot is megvonhatják tőlük. Aki asztmás, az nem focizhat-mondják. Köszönöm,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza húsfogyasztás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a gyermek asthmája - gyógyszeresen- kontrollált, a testedzés nem káros, hanem éppen jótékony hatású!

Természetsen fontos, hogy a fejlődő szervezet minden típusú (nővényi, állati) tálálékhoz is hozzájusson, az jó, hogy a gyermek tejtermékeket fogyaszt. Amennyiben a gyermek szépen fejlődik, nincsenek hiánytünetei aggodalomra nincsen okuk, de javasolt a húsételek bevezetése is!

Kérdés: 2011. szeptember 09., 13:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:45
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Kérem értékelje a leletem, merre...
Kérném a leletek alapján segítsenek, lehet valami bajom? Merre induljak? Mit csináljak? Sokat stresszeltem mostanában. Rendszeresen sportoltam, de kb....
Kellemetlen mellkasi/gyomor tájéki...
Szép napot/estét tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne. 1-2 éve kellemetlen dupla dobogás érzet jelentkezett a mellkasomban, ami...
Labor lelet
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket...