Véreredmény

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Véreredményemet szeretném ha kiértékelné,hogy kell e aggódnom valamilyen probléma végett.Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza laboreredmény témában

Tisztelt Kérdező!

Laborja alapján a főbb eltérések: (kezdődő )vashiányos vérszegénység látható, illetve a vizsgálat az enyhén emelkedett húgysav és koleszterinszint a köszvény illetve a magas vérzsír szint miatti fokozott érelmeszesedés és következményes szív érrendszeri betegségek előfordulásának emelkedett kockázatát jelzi, főleg hogy az LDL koleszterinszint is magas. Mivel nem ismeretesek számomra a korábbi megbetegedései, kísérő társbetegségei, testalkata, családi anamnezise és az ebből kikövetkeztethető egyéb fokozott kockázata egyes megbetegedésekre, sem korábbi laboreredmények az összehasonlításhoz stb., ezért terápiás javaslatot csak korlátozottan tudok adni egyetlen labor eredmény alapján. Az utóbbi két érték miatt ha korábban nem volt eltérés és nincs más kockázati tényező, elsőként a diétát javasoljuk,a húgysav szint csökkentendő fehérje bevitellel csökkenthető, a magas koleszterinszint zsírszegény diétával javítható. A vashiányos vérszegénység miatt javasolt lenne vaskészítmény szedése de ennek felszívódását a Noacid is befolyásolhatja,(ennek elhagyását nem javaslom, kezelőorvosi konzultáció nélkül főleg, mert nem ismert mi okból kell szednie) illetve többek közt egyes ételek italok is, ezért a megfelelő terápia elkezdése előtt javaslom, hogy mielőbb konzultáljon háziorvosával aki a maga korábbi eredményei, anamnezise ismeretében segít a megfelelő kezelés megtalálásában és személyre szabott életmódi tanácsot is ad.

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. július 21., 13:11; Megválaszolva: 2021. július 22., 07:25
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laboreredmény
Labor lelet
Vércukor mérés kétszer -...
Miért van ez a nehézlégzés?
Tisztelt Doktor úr! A következő problémával kapcsolatban kérném a véleményét. Sokszor jelentkezik nálam egyfajta nehézlégzés. Ilyenkor...
Vérkép - Mire utal?
Tisztelt Doktornő! Csatoltan küldöm a vérképem. Ön szerint van további teendő? Lényegesek az eltérések? (Háziorvosom szabadságon van jelenleg, a...