Szinusz ritmus megnyúlt PR távolsággal

Tisztelt Doktornő! 13 éves kisfiam sportorvosi vizsgálata alkalmával az alábbi EKG leletet kapta: szinusz ritmus megnyúlt PR távolsággal - borderline EKG Vent frekv: 85 ütés/perc PR int: 202ms QRS tart: 100ms, QT/QTc 371/413ms, P-R-T tengely: 61 12 46 Avg RR: 701ms, QTcB: 443ms, QTcF: 417ms. Kisfiam focizik, hetente három alkalommal 1, 5 órás edzésekre jár már több éve, korábban úszott, hasonló intenzitással. Kérdésem, hogy pontosan mit jelenthet, mennyire kell aggódnunk az eredmény miatt? Amennyiben egy újabb vizsgálat normális értékeket mutat, elfelejthetjük-e ezt az eredményt? Előfordulhat-e, hogy a nem pontosan felhelyezett tappancsok okoznak eltérést? Köszönettel:

Dr. Molnár Dóra válasza sportoló EKG-ja témában

Kedves Kérdező, a leíráson látható enyhe eltérés nem a tappancsok helyzetével függ össze. Ritmuszavarra való hajlam esetleg lehetséges, de nem feltétlenül áll betegség a háttérben. Egy részletesebb sportorvosi vizsgálat javasolt a biztonság kedvéért. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 04., 23:53 ;Megválaszolva: 2016. március 06., 20:29
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák