Mi tortenhetett velem?

Joestet kivanok Doktorno! Eloszor is elnezest kerek az ekezet hianya miatt. Az lenne a kerdesem, hogy mi okozhatja a 39-40-es diasztoles erteket? Meg vagyok ijedve nagyon. A tortenethez hozza tartozik, hogy 3 ev alatt meghiztam 49 kg-rol 79-re, igy elmentem 2 hete a haziorvosomhoz aki elkuldott vervetelre illetve kaptam tole egy lapot, hogy arra jegyezzem fel a vernyomasom minden nap. (Elotte is meregettem itthon, de rendszeresen most kezdtem el) Igy is tettem. Bar nem minden nap merem de azert igyekszem rendszeresen. Gondoltam arra, hogy talan a vernyomasmero rossz, de anyukam is megszokta merni a sajatjat kozvetlen utanam es az ove teljesen normalis. (120/70 80 koruli pulzussal) On szerint ez mitol lehet? Nyilvan majd a vereredmeny, es a lap leadasa utan lehet csak elindulni valamilyen iranyba, de azert erdekelne, hogy On mit gondol errol? Mennyire veszesek ezek a szamok? Van okom az aggodalomra? Halasan koszonom valaszat!

Dr. Molnár Dóra válasza alacsony diasztolés vérnyomás témában

Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg! Javaslom, hogy szívultrahang vizsgálatot végeztessen, bizonyos billentyű eltérések okozhatnak ilyen eltérést, ezt ki kell zárni. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy igazolódik szervi baj a háttérben. A diasztolés vérnyomást (a "második érték") több dolog befolyásolja. Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 02., 22:19 ;Megválaszolva: 2016. március 03., 20:52
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák