• Száj és fogápolás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Naponta háromszor-négyszer is fogat mosok. Ez azért is van mert sok kávét iszok, és talán furcsa, de szeretek fogat mosni. Az lenne a kérdésem, hogy lehetnek valamilyen baja a fogaimnak hosszú vagy rövid távon? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Varga Éva válasza a fogmosás témában

        Kedves Kérdező! Bár levelét örömmel olvastam, de a túlzott fogmosás valóban rejtegethet veszélyeket. A változatos és egészséges táplálkozás mellett a fogaink erős savhatásnak vannak kitéve, mely a fogzománcot,, felpuhítja" és sérülékennyé teszi. Közvetlenül az étkezés után végzett fogmosás tovább gyengíti a fogzománcot. Ezért a legújabb kutatások alapján azt javasolják, hogy magas savtartalmú ételek fogyasztása után várjunk egy órát a fogak tisztításával, így a szájüreg védelmi mechanizmusa lejátszódhat. Érdemesebb puhább (soft) sörtéjű fogkefét használni körkörös mozdulatokkal. Kerülni kell a vízszintes irányú súrolást, mert ez a fogak érzékenységéhez, a fognyak kopásához vezethet. Remélem segítettem, de nagyon sok segítséget kaphat a fogápolási termékek honlapjain.


        Kérdés: 2013. január 08., 13:05; Megválaszolva: 2013. január 14., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: