Acetonnal való munka

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy ha acetonnal dolgozom a nap 8 órájában, természetesen maszkkal (viszont a maszkot nem bírom magamon mindvégig) , mi bajom lehet tőle? Mire kell odafigyelnem, mit okoz az aceton az egészségre? Ártalmas-e, esetleg kell-e vérvétel és ha igen milyen időközönként. A maszk csak egyszerű és nem is zár tökéletesen. Köszönöm: Vetésiné Szuhánszki Éva Szendehely

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza acetonnal való munkavégzés témában

Kedves Kérdező!

A szerves oldószerek, mint amilyen az aceton is, hosszan tartó rendszeres belégzése komoly szervi károsodásokhoz vezethet. A belélegzett aceton hatására légzési panaszok, nehézlégzés, ritmuszavarok, gyengeség, zavartság léphet fel, valamint májkárosodást is okozhat. Vegyi üzemekben dolgozó munkásoknál, akik napi 8 órában, éveken keresztül érintkeznek szerves oldószerekkel veszélyeztetettek. A munkahelyeken többek között ezért is van üzemorvosi ellátás és rendszeres alkalmassági vizsgálat, melynek során kiszűrik az esetleges károsodásokat, valamint a munkahelynek az üzemorvossal egyeztetve biztosítania kell megfelelő védőruházatot, hogy a szerves oldószerek okozta károsodások megelőzhetőek legyenek.

Kérdés: 2012. október 21., 06:25; Megválaszolva: 2012. október 26., 08:38
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Kérem értékelje a leletem, merre...
Kérném a leletek alapján segítsenek, lehet valami bajom? Merre induljak? Mit csináljak? Sokat stresszeltem mostanában. Rendszeresen sportoltam, de kb....
Kellemetlen mellkasi/gyomor tájéki...
Szép napot/estét tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne. 1-2 éve kellemetlen dupla dobogás érzet jelentkezett a mellkasomban, ami...
Labor lelet
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket...