Neurológus vagy pszichológus?

Egy összetettebb problémáról lenne szó, ami több rétű és eddig nem szántam rá magam hogy orvoshoz forduljak, de most úgy érzem itt az ideje de nem tudom hová menjek. A probléma kb egy éve kezdődött, éjjel arra ébredtem hogy a jobb kezemen a kisujjam és a gyűrűs ujjam, olyan szinten elzsibbadt hogy mozgatni is alig bírtam, pedig nem elfeküdtem mert a hasamon volt a kezem, szó mi szó azóta ez a két ujjam mintha lassabban mozogna, és a lábaim is nagyon hamar elzsibbadnak. Ezután nyáron elég nehéz időszakon mentem keresztül, óriásit csalódtam az egyik barátomban ezáltal az életben is, az akkori kapcsolatom is romokban hevert, és egyik alkalommal mikor maszturbáltam (lehet inem illő ilyesmit, de ez is egy panasz: D) egyszerűen nem volt orgazmusom a végén, elmentem de mintha semmit sem éreztem volna, ez azóta javult mert már új Barátnőm van, és vele nagyon jól működik minden, de még valamilyen szinten van mikor visszaköszön ez a panasz, úgy érzem mintha nem csúcsosodna ki az orgazmus csak valahol félúton megtörténne. Legégetőbb problémám mégsem ez, hanem hogy tényleg boldog harmónikus kapcsolatban élek 5 hónapja, de néha letargikus állapotba kerülök, mindent borúsan látok, ehhez hozzápárosult egy alvászavar ami kb másfél két hónapja tart csak 4-6 órákat tudok aludni fel ébredek éjjelente nem tudok visszaaludni, vagy ha igen felszínes az alvásom, sokszor vannak érzelmi kitöréseim, sokszor sírok, hol örömömben hol bánatomban de ezelőtt ez nem volt rám jellemző, minthogy a hangulatingadozásaim sem. Lehet a kialvatlanságnak köszönhetően napközben gyakran vagyok kimerült fáradt álmos, néha a fülem is szokott zúgni, és újfent étvágytalan is vagyok, 3 kiót fogytam ami annyira azért nem zavar. Nem tudom hogy ezeket a tüneteket és problémákat neurológiai vagy pszichés problémák okozzák-e, de a héten elszeretnék menni orvoshoz vele, a debreceni klinikákra, még az lenne a kérdésem hogy tb által támogatott pszichológusra van-e lehetőség Válaszukat előre is köszönöm! Üdv: László

Dr. Kalóczkai Andrea válasza alvászavar témában

Kedves Kérdező!

Azt hiszem két egymástól független problémája van. A kéz zsibbadása neurológushoz tartozó gond. Valószinűleg mégis csak "elaludta" a nyakát, de lehet egy úgy nevezett alagut szindrómája is, vagyis az ideg a lefutása mentén valahol egy szorosabb csatornában megduzzad, és nyomás alá kerül, ami miatt zsibbad. A többi panasz pedig lelki eredetű, igy pszichoterápiát igényel. Sajnos nem ismerem a debreceni viszonyokat terápia szempontjából, de kis eséllyel van tb támogatott hely, valamint ott kiszabott számú alkalmat támogatnak.

Kérdés: 2013. március 03., 10:29; Megválaszolva: 2013. március 05., 13:59
Kérdések és válaszok: Depresszió
Tudat alatti depresszió
Üdvözlöm. 44 éves nő vagyok. Egészen kislány korom óta szorongó alkat vagyok. Majd az érettségi után ki is robbant belőlem pánik formájában. De...
Alvászavar
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Kb. 2 hónapja nagyon rosszul alszom.Nem tudom mi váltotta ki.Nehezen alszom el, mindig éjfél körül szoktam, előtte...
Bipoláris depresszió kezelése
Kedves Doktornő, Bipoláris zavarral kezelnek jelenleg. A nagyon mély depresszió jellemző az állapotomra (néha voltam hipomán, illetve még kevert)...
Depresszió alapon , öngyilkossági...
Régóta kezeletlen depresszióval élt, a férje halála után akaratlan sírás "rohamok" miatt kapott gyógyszert. Állapota idolegesen javult, majd egy...
Antidepresszáns csere?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy már nagyon régóta szenvedek pánikbetegséggel pontosan 9 éve, Szedtem a Scippát 10 mg-ot...