Avastin Folfiri kezelés

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011. június 9-én műtöttek vastagbél daganattal. A műtét előtt készült CT, UH és röntgen felvétel alapján áttét sehol nem volt. A szövettan eredménye: p53, MLH1/MSH2/MLH6. A diagnózis vélemény: pt3.N1.G2-3 Dukes C1. 2011. 08. 02-án a tumor m. labor CEA=1.5 ng/ml, CA19-9=12.5 U/ml 2011. 07.27-én kaptam XELOX kezelést 4 alkalommal, 2011. 10. 12-én a CT vizsgálat több gócú elváltozást jelzett a májban, a met. lehetősége felvetődik. 2011. 10.18-án az UH vizsgálat szerint a májban nincs áttét, hanem egy 19 mm nagyságú cystosus és egy 22 mm nagyságú echodúsabb v.s. haemangioma mutatható ki./ Ezeket már 2005-ben kimutatták, azóta járok ellenőrzésre. / A kezelő orvosom még csak a CT vizsgálat eredményét látta így a XELOX kezelést leállította, mivel előrehaladott a betegségem, így az Avastin+Folfiri indítását kezdi meg 10. 27-én. A kérdésem az, hogy most van áttét vagy nincs, elképzelhető, hogy ilyen gyorsan kialakult, a kezelés alatt? Az új kezelés mennyire hatásos és mennyire viseli meg a szervezetet, mennyi lehet a túlélési esélyem? Várom válaszát. Tisztelettel:

Dr. Molnár Katalin válasza vastagbél rák témában

Kedves Beteg,

a hasi CT vizsgálat és hasi UH nem azonos felbontóképességű, máj MR vizsgálat tisztázná a kérdést, továbbá az aktuális CEA, CA19-9, májenzimek értékei: AST, ALP, GGT, ALT.

A kezelő orvos a lehető legjobb kezelési lehetőséghez nyúlt, ez a kezelési lehetőség onkológus folyamatos ellenőrzése alatt álló betegnél biztonságos és elviselhető.

Üdvözlettel

dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 20., 10:51; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:32
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Édesapám életesélyei
Szeretnék egy őszinte véleményt édesapám túlélési esélyeiről, lehetőségeiről, aki most 62 éves. Ha jól értelmezem, a korábban jóindulatú...
Vastagbéldaganat
Kedves Webbeteg! Sajnos 9 hónapja elvesztettem az Édesapámat, a rettegett 3 betűs kórban. Utólagosan is köszönöm a vele kapcsolatos...
PET CT értelmezése
Kedves Szakértő, édesanyámat vastagbél daganattal diagnosztizálták mely áttétet okozott a májra is (februárban) . A vastagbél műtétre...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg