Avastin Folfiri kezelés

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011. június 9-én műtöttek vastagbél daganattal. A műtét előtt készült CT, UH és röntgen felvétel alapján áttét sehol nem volt. A szövettan eredménye: p53, MLH1/MSH2/MLH6. A diagnózis vélemény:pt3.N1.G2-3 Dukes C1. 2011. 08. 02-án a tumor m. labor CEA=1.5 ng/ml, CA19-9=12.5 U/ml 2011. 07.27-én kaptam XELOX kezelést 4 alkalommal, 2011. 10. 12-én a CT vizsgálat több gócú elváltozást jelzett a májban, a met. lehetősége felvetődik. 2011. 10.18-án az UH vizsgálat szerint a májban nincs áttét, hanem egy 19 mm nagyságú cystosus és egy 22 mm nagyságú echodúsabb v.s. haemangioma mutatható ki./ Ezeket már 2005-ben kimutatták, azóta járok ellenőrzésre. / A kezelő orvosom még csak a CT vizsgálat eredményét látta így a XELOX kezelést leállította, mivel előrehaladott a betegségem, így az Avastin+Folfiri indítását kezdi meg 10. 27-én. A kérdésem az, hogy most van áttét vagy nincs, elképzelhető, hogy ilyen gyorsan kialakult, a kezelés alatt? Az új kezelés mennyire hatásos és mennyire viseli meg a szervezetet, mennyi lehet a túlélési esélyem? Várom válaszát. Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza a vastagbél rák témában

Kedves Beteg, a hasi CT vizsgálat és hasi UH nem azonos felbontóképességű, máj MR vizsgálat tisztázná a kérdést, továbbá az aktuális CEA, CA19-9, májenzimek értékei:AST, ALP, GGT, ALT. A kezelő orvos a lehető legjobb kezelési lehetőséghez nyúlt, ez a kezelési lehetőség onkológus folyamatos ellenőrzése alatt álló betegnél biztonságos és elviselhető. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 20., 10:51; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:32
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás