Laphámrák

Tisztelt doktor úr! A nyaki nyirokmirigyben áttétes laphámrákot diagnosztizáltak ultrahangos vizsgálat és cytologiai lelet alapján. De a vérvizsgálat alapján minden tökéletes és a fül orr gégészeti vizsgálatok is azt mutatják, hogy ráknak semmi jele. Most ismételt cytologiai vizsgálati leletre várunk plussz a napokban lessz ct vizsgálat is. Jelenleg ilyen táplálék kiegészítőket szedek cetebe 500 napi 1, c1000 napi egyc plussz napi egy a vitamin e vitamint szedek ezen kívül cullevit tablettát napi 7x2-t Ezen kívül naponta reggel négy kanál párolt spárgát és este is ugyan ennyit mellé 100% os céklalevet napi két pohárral Helyesen cselekszem ezzel? Ha szükségesnek látja mit vigyek még be a szervezetembe pl /Avemar, max immun termékek, deutérium mentes víz, hunza barack kapszula./--ezekről még csak olvastam..... Kérem a tanácsát mert azt se szeretném ha a rengeteg alternatív gyógyászati termékkel kárt okoznék. Tisztelettel

Dr. Molnár Katalin válasza táplálékkiegészítők témában

Kedves Hölgyem,

A nyaki nyirokmirigyek megnagyobbodása többféle betegséggel lehet összefüggésben. Sajnos nem ismerem a pontos ultrahang leletet, de minden bizonnyal tényleges megnagyobbodás lehet, hiszen cytológiai mintavétel is történt. Vastagtű biopsia vagy nyirokmirigy eltávolítás, akár az egész nyirokcsomólánc eltávolítása is szóba jöhet.

A vérlelet általában nem mutat lényeges eltérést, de pontosabban nem ismerem az Önnek előírt vérvizsgálat pontjait.

A fül-orr-gégészeti kivizsgálás nem mutatott a leírás alapján eltérést.

Nagyon kis számban, de előfordulhat ismeretlen kiindulású daganat, mely nyaki áttétet ad,

ehhez viszont szükséges alapos tumor keresés, képalkotó vizsgálatok elemzése, további kivizsgálások.

Mit vigyen be a szervezetbe? Legfontosabb a gége diéta betartása, ha dohányzik, hagyja abba.

A táplálék kiegészítők, mint Ön is helyesen nevezte, igazán csak kiegészítők, míg a máj képes a sok idegen anyagot feldolgozni, a vese kiüríteni, addig fogyaszthatja őket, de nem daganatellenes szerekről van szó. Mindenesetre bő folyadékfogyasztás, fűszermentes díéta javasolható a megkezdett életmódhoz.

Sok türelmet a kivizsgálásokhoz és gyógyulást kívánok.

Kérdés: 2011. április 01., 12:24 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 10:19
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Lehet csontrák?
Nyirokcsomó megnagyobbodás
Májvédők alkalmazása...
Dudor a torokban
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt Doktornő, kérdésem a leletemmel kapcsolatban lenne, nem értem pontosan.loop conisatio után ezt az eredményt kaptam. Mennyire nagy a baj?...