Prosztata rosszind. daganata

Tisztelt Dr.nő! Dr.úr! Féjemnél kb. harmadik hónapja prosztata rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Szövettani vélemény szerint: M8140, 3 Adenocarcinoma. Pár sort leirnék: A daganatsejtek nagy méretű, szabálytalan alakú, hyprchrom nuclecolust tartalmazó vesiculáris magokkal viszonylag széles finoman vacuolizált citoplazmával birnak.Két szövetmintán belül a daganat elenyésző hányadának megfelelően némi tubulusképző tendencia figyelhető meg. Gleason grade.4+5 Vérérben v. nyirokérben való terjedés a vizsgát keresztmetszetekben nem látható a periprostatikus szövetfregmentumok tumrmentesek. A férjem utolsó PSA erdménye 15, vot. Utánna ez a szám megállt. Most már januártól elkezdték a kezelést. Igaz felajánlották a műtétet is de nem mertük vállalni az elmondott lehetséges mellékhatások miatt. Férjem 72. évében van erős, egészséges volt idáig semmi gyógyszert nem szed. De a mostani betegségével kapcsolatosan sem volt tünete. Csak a szűrésnél jött ki, hála a lelkiismeretes orvosoknak. Kérdésem lenne: jól választottunke a TAB kezelés mellett? Most jelenleg napi 3 tb.Eligard 7, 5 és havi egy adag Fluprost injekciót kap. Majd ezek leteltével ujra vérkép és sugár kezelés. Én nem tudo ezek után eldönteni melyik stádiumban van ezt is szeretném ha feletet kapnék rá. Mit remélhetünk? Esetleg étrendi változást eszközöljünke? Férjem szereti a húsos ételeket, de vegyesen tahát gyümölcs zöldség is van asztalunkon. Nagyon várom megtisztelő válaszát ill.felvilágositását. Előre is köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza Prosztata rosszindulatú daganata témában

72 éves férjének prosztatarákja van 15-ös PSA ("prosztata specifikus antigén") mellett.

Műtét nem történt.

A total androgén blokád (TAB) a megfelelő kezelés, melyre a prosztata mérete le fog csökkenni, kisebb volument kell majd sugárkezelni.

Hogy jelenleg milyen stádiumnak felel meg a férje állapota, azt én nem tudom innen megmondani: ehhez kellene tudnom a kismedencéről egy CT, de még inkább egy kismedencei MR eredményét, valamint egy csontizotóp vizsgálat eredményét.

A PSA elkezd majd csökkenni, a prosztata megkisebbedik, a vizeléssel a problémák csökkennek.

Kétségtelen, hogy ennek a komoly hormon-kezelésnek is lesznek mellékhatásai, dehát valamit valamiért.

A legnagyobb valószínűséggel sok évig rendben lesz.

Kérdés: 2011. január 20., 17:03; Megválaszolva: 2011. január 27., 12:14
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT