Carcinoma papillare kezelése Euthyrox-szal?

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a Carcinoma papillare-hogyan tovább? kérdésemre a válaszát! A nagymamám jobb pajzsmirigy lebenyét teljesen, a bal oldalit peidg részben távolították el a műtét során. Azóta volt az endokrinológián, ahol az endokrinológus a rosszindulatú daganat kis méretére való tekintettel (7, 5 mm) nem javasolt újabb műtétet, sem izotópos kezelést, csak egy Euthyrox nevű gyógyszert írt fel. Azt az uatsítást kapta hozzá, hogyha bírja szedni, akkor 6 hónap múlva menjen kontrollra, s ha nem bírná a mellékhatásokat, akkor jelentkezzen ettől hamarabb. Érdeklődnék, hogy ettől valóban gyógyulás várható-e? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza pajzsmirigyrák témában

70 éves nőbeteg pajzsmirigy-rákja.

Az Euthyrox-tól nem fog "meggyógyulni", hiszen az nem rákellenes gyógyszer.

Az arra való, hogy a kiesett pajzsmirigy-működést (fontos anyagokat termel) pótolja.

Úgy tűnik, hogy a csaknem teljes ("subtotális": jobb oldalon teljes, bal oldalon csaknem teljes) pajzsmirigy-műtéttel a pici pajzsmirigyrák gyógyítása már megtörtént.

Kérdés: 2010. augusztus 12., 00:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:29
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
pajzsmirigyrak
Tisztelt Doktúr A sogornőmnek (27eves) az idén a jobb nyirokcsomojan megjelent egy bog ami fajt es amivel el is mentunk endokrinologus szakorvoshoz aki...
pajzsmirigyrák-eltávolitása után
Akislányom betegsége.Idén áprilisában eltávolitották jó alapos kimetszéssel a pajzsmiriyét.Szeptember14-én megy radiojódos sugárkezelésre. Mire...
izotóp kezelés esetleges utóhatásai
T. Cím! A héten derült ki, hogy pajzsmirigyrákom van. Azt már tudom, hogy kiveszik az egész pajzsmirigyemet, majd egy izotóp kezelést kapok. Amit...
Follicularis pajzsmirigy carcinoma
Kedves Doktor Ur! Köszönöm válaszát Megfogadtam a tanácsát és megkerestem az endokrinológus kezelőorvosom újabb analíziseket kért. Az...
Érdeklődés a lehetőségekről