Mi lehet ez?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!   Nagyon aggódom a férjemért mert 8 évvel  ez elött hosszu ideig (7 évig) egy öntödében dolgozott és az akkori munkatársai közül többen szenvednek daganatos betegségben (máj) .Ezért elment egy ultrahangos vizsgálatra ahol a következőket állapították meg: Máj mérs. nagyobb, jobb lebenyében, a májkapu közelében 2x2 cm-es echodús solid képlet van.  Lép mérs.nagyobb hilusi vastagsága nagyobb 50 mm, echoszerkezete homogén.   3 hónap mulva controll esetleg ct javasolt az ultrahangos orvos. A férjem  38 éves nincsenek panaszai nnem fáj neki sehol, szeretném tudni  mit jelentenek ezek? Mennyire veszélyes? Válaszát előre is köszönöm. tisztelettel egy aggodo feleség.

WEBBeteg Szakértő válasza májelégtelenség témában

Tisztelt Kérdező!

Fogalmam sincs egy leírás alapján, hogy a 2 x 2 cm-es echo-dús szolid képlet micsoda a májban. El kellene menni CT-re is, mert akkor közelebb jutnánk a dologhoz.

Ha nem növekszik, nem kell bántani, de jó lenne tudni, hogy mi ez?

Más:

Az öntödei barátoknál kiderült, hogy primer májrákjuk volt? Nem nagyon hiszem. Ha igaz lenne, be kell csukni az öntödét!

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2009. január 27., 15:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:42
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Vastagbélrák kezelése
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után