Behùzódó mellbimbó

Tisztelt Doktornő! Egyik este mikor levettem a melltartóm, az egyik mellbimbóm teljesen befelé volt fordulva., Amint hozzáértem kijött újra, azóta nem tapasztaltam ilyet. Korábban ilyen nem emlékszem, hogy előfordult volna. Rendszeresen áttapintom a melleim, megvizsgálom őket kívûlről is, most különös figyelemmel megtettem, de nem látok, érzek semmi elváltozást. A mellbimbóm azóta teljesen normális , ha probálnám benyomni se marad ùgy, nem tudom mi okozhatta ezt az egyszeri alkalmat. Sajnos az internet nem segít, mindenhol azt olvasom a mellrák jele, de arról nem írnak, hogy folyamatosan befelé forduló kell legyen vagy már egyszeri alkalom is aggodalomra adhat okot? Egy évvel ezelőtt voltam mellultrahangon, mert a másik mellemben éreztem valamit, de mindent normálisnak találtak. Köszönöm válaszát.

Dr. Baki Márta válasza emlőbimbó behúzottság témában

Tisztelt Levélíró! A mellékelt kép és a leírtak alapján feltételezhető, hogy esetleg a melltartóban nem a szokásos módon helyezkedett el a melle, talán a mellbimbó oldalra fordulhatott. A mellbimbó egy különleges helyzetű: a tejcsatornák kivezető csövei helyezkednek el, amit körülvesz egy “védő” réteg, hogy szoptatáskor ne sérüljön meg az emlő. Több nő esetében a csatornák kivezető csövei nem haladják meg a mellbimbó felszínét, ilyenkor befelé fordulásról beszélünk. Amennyiben ilyen nem fordult elő az Ön esetében, akkor további teendő nincs. Változatlanul javasolt a menstruáció után az emlő önvizsgálata. Amennyiben eltérést talál, akkor forduljon orvoshoz és az ultrahang vagy egyéb vizsgálat megismételhető. Abban az esetben, ha a családban többször diagnosztizáltak emlő-, hasnyálmirigy-, férfiaknál prosztata daganatot, akkor mindenképpen indokolt az évente egyszer történő emlő ultrahang végzése. Tisztelettel: dr. Baki Márta

Megválaszolva: 2023. november 21.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Emlőbiopszia, fájdalom
Here műtét után sport
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy eltávolítottak az egyik oldali herémet daganat miatt, a kezelőorvos azt mondta a műtétet követően 3-4 hét...
Koponya MRI fehérállományi góc
Tisztelt dr. Baki Mária! Tisztában vagyok vele, hogy csatolt koponya MRI leletem értékelése, és a pontos diagnózis felállítása személyes konzultáció...
Emlődaganat kezelése részleges emlő...
Tisztelt Doktornő! 74 éves Édesanyám mellkas műtét utáni szövettani erdeménye: Diagnózis: Jobb emlő excindátum: invazív emlőcarcioma NST, Nottingham grade:...
Tumormarker Ca72-4
Uzemorvosi éves laborvizsgálatnal a tumormarker érték magasabb lett. Tüneteim jelenleg nincsenek. Kérdésem az lenne, hogy ez utale daganatos megbetegedésre....
Hólyagrákban védőoltás
Kedves Doktornő! Férjemnek 2020. októberében kezdődtek a hólyagrák okozta tünetei, mellyel 2022. márciusában TURTU műtét történt. A szövettan szerint "high...