Csontáttét

Tisztelt Doktornő! Édesapámnál 2020 szeptemberében vizsgálatok során kiderült, hogy daganat van a veséjében és a prosztatában. A prosztatát teljesen eltávolították, a veséből sikeresen kiműtötték a daganatot. Úgy tűnt mindent sikerült eltávolítani de tavaly júniusban elkezdett fájni a karja, a háziorvos azt mondta ideggyulladás ezért nem küldte el vizsgálatra. Közben daganat fejlődött a karjában ami széttörte a csontot, ezért kivették a daganatot és a törött csontot majd kapott egy protézist. Nemrég teljes testes pet ct-t csináltattak amiből kiderült, hogy a csontvelőben is vannak rákos sejtek és áttét a csípőjén és gerincén. Votrient gyógyszert írtak fel neki,de nem tudom ez a gyógyszer csak fájdalmat csillapít vagy segít meggátolni a rákos sejtek tovább terjedését? Van erre kezelés vagy egyáltalán mennyi idő lehet a túlélés esélye? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Baki Márta válasza vese daganat témában

Tisztelt Levélíró!

A levelében közölt adatok alapján úgy tűnik, hogy a csontáttéteket a vese daganat okozta. Ennek megfelelő az alkalmazott Votrient kezelés. A Votrient tablettát vesedaganatok kezelésében alkalmazzák, s fájdalomcsillapító hatással nem rendelkezik, de ha a vese daganat kiterjedése a kezelés során csökken, akkor a fájdalmak is csillapodhatnak. Abban az esetben, ha Édesapjának a fájdalmai nem csökkennek erre a tablettára, akkor még külön a csontok lebontását gátló anyagokat is lehet adni, illetve a fájdalmas csont területek besugárzása is szóba jöhet. Abban az esetben, ha a betegség rosszabbodik, akkor újabb terápiás lehetőségek is rendelkezésre állnak, melyek megválasztásakor a beteg általános állapotát is figyelembe kell venni. Gondolom, a kezelő orvosok sem mondanak időtartamot a túlélésre, mert azt nagyon sok minden befolyásolja. Minden esetre az a cél, hogy édesapjának jelenleg ne fájjon semmi vagy elviselhető fájdalma legyen, illetve egyéb tevékenységet is tudjon végezni, amiben örömét leli.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. június 30., 12:36; Megválaszolva: 2022. július 03., 06:42
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Gyógyulás esélye?
Egy 13, 5cm es pólustávolságú 8cm magas valamint 7.1cm széles vesepreparátum érkezett csatlakozó szakadozott zsirszövettel.Hilusi képlet A...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg
Méhtestrák kiújulás
Duzzanat a lábszáron
Kedves Doktornő Mindkét lábszáramon a sípcsont mellett észrevettem egy-egy duzzanatot, ugyanott vannak, annyi különbséggel, hogy az egyik puhább...