Okozhat ez egészségkárosodást?

Jó napot! Arról érdeklődnék hogy otthon tároltam egy 5 literes kannába kb 4 liter keverék benzint és volt a kupakján egy repedés egy légtérbe tartozkodás esetén akár hónapokig okozhat e egészségügyi károsodást? Nem lehetett érezni a szagát csak közelről megszagolva de levolt zárva rendesen a kupak csak a repedésen ami rajta volt azon keresztül ami kijött hosszútávon hónapokon át okozhat e egeszségügyi károsodást és ha igen akkor mit?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza benzingőz, klinikai tünetek, kivizsgálás témában

Tisztelt Levélíró!

Azt kellene pontosabban tudunk, hogy mennyi idő alatt mekkora mennyiségű benzin kerülhetett a légtérbe. Ezen utóbbi egy zárt helyiség volt vagy közben szellőztettek is? Véleményem szerint, ha a kanna közelében lehetett csak benzin szagot érezni, akkor talán nem fejthetett ki káros hatást. Annyit azért érdemes tudni, hogy a benzin belégzésekor első sorban torok kaparás, köhögés jelentkezhet. Esetleg a fokozott könnyezést okozhat a szemben. A felszívódása után a szervezetben eloszlik, tekintettel, hogy a zsírszövetekbe és az agyba is kerülhet. Ezen utóbbi esetén fejfájás, szédülés alakulhat ki. Szervi károsodásként pedig a máj- és vese működési zavarokat okozhat a nagyobb mértékű benzin belélegzése. Abban az esetben, ha Önnek valamilyen gyanúja fennáll, hogy a szervezetbe kerülhetett benzin, akkor javaslom, hogy egy általános laboratóriumi vizsgálatot végezzenek: teljes vérkép, máj- és vesefunkciók, vizelet vizsgálat történjék.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. október 02., 12:51; Megválaszolva: 2021. október 06., 06:12
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Adenocarcinoma
Hasnyálmirigyrák öröklődése...
Laborérték TPA tumormarker
Keserű íz érzése kemoterápia és...
A pet ct értelmezésében szeretnék...