Műtét előtt

T. Doktornő. Lassan közeleg melldaganatom műtét ideje... Most ezzel kapcsolatban kérném az Ön véleményét a csatolt leleteim alapján. Az igazolt malignus daganatot azt mondta a sebész, kiveszi és ennyi.... Viszont engem nagyon aggaszt ugyan azon mellemben a benignus illetve a jobb mellemben a benignusz amit a leletek leírnak. Én kértem hogy amennyiben lehet minden daganatot távolítsanak el még akkor is ha azt nem lehet mellmegtartással... De a sebész is az onkologus is azt mondják ezekkel nem kell figlalkozni. Engem viszont nagyon aggaszt ha ezek ott maradnak nekem, nagyon rossz érzésem van ezekkel kapcsolatban. Szeretn~m kérni a véleményét kedves doktornő. Köszönettel Veronika.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza emlő daganat, neoadjuváns kemoterápia, műtét, őrszem nyirokcsomó témában

Tisztelt Veronika!

Talán az előző kérdésének a sorszáma 16804-es számú volt. Ebben nem került ismertetésre az emlő képalkotó vizsgálatának eredménye, s a jelen levelében említett csatolmányt sem ismerem. Az emlő daganat műtét előtti kemoterápiának pontosan az egyik célja az, hogy az emlőben a daganat mérete csökkenjen, így nem kell, hogy sor kerüljön kiterjesztett műtétre. Többféle műtéttechnika létezik, a legegyszerűbb, hogy az emlőnek azt a negyed részét távolítják el, amelyben a daganat volt, s a hónalji nyirokcsomók kivételére úgynevezett őrszem nyirokcsomó vizsgálatot végeznek. A tervezett műtétjének további részleteit javaslom, hogy a sebésszel beszéljék meg, szükség esetén ismételt onkológiai bizottság (onkoteam) véleményt is ki lehet kérni az operáció előtt.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. március 16., 09:23; Megválaszolva: 2021. március 18., 06:26
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Gist tumor?
Előző kérdésemhez
T Doktornő Előzőleg melldaganatommal kapcsolatban kérdeztem Önt. Szeretném még kiegészíteni a szövettan leletem mikroszkópos...
Mellrákom Stádiuma
T Doktornő. Kérem az alábbi szövettanom alapján véleményezni milyen stádiumba van a mellrákom amit 3 hónapja diagnosztizáltak. Azóta neoadjuvans...
Laboreredmény
Laborleletemben ezek az eredmények magasabbak. (Melldaganat +májáttét) ami már 3 éve stagnált nem kimutatható) L-T-glutamil transzferáz 181...
arilla daganatellenes gyógyszer? a...
Tisztelt Doktornő 2018ban operáltak kódom c5090. jelenleg is azóta ARILLA tbl-t kell szednem. Kaphatom e emellett a covidos oltást mert a kérdőlap az...