Laboreredmény

Laborleletemben ezek az eredmények magasabbak. (Melldaganat +májáttét) ami már 3 éve stagnált nem kimutatható) L-T-glutamil transzferáz 181 nekem-32 a maximum Alkalikus foszfatáz 491 nekem-280 a maximum Van okom aggódni?

Dr. Baki Márta válasza emlő daganat témában

Tisztelt Asszonyom!

A néhány soros levele alapján még több kérdés is felmerül: mikor diagnosztizálták az emlő daganat máj áttétét? Történt-e ezzel kapcsolatban műtét vagy egyéb beavatkozás? Mikor végezték az utolsó vizsgálatot a máj állapotával kapcsolatban: CT, ultrahang esetleg MR vagy PET-CT? Mikor határozták meg előzőleg ezeket az értékeket, s akkor mi volt az eredmény? Egyéb laboratóriumi értékei: laktát-dehidrogenáz, szérum bilirubin, SGOT, SGPT, stb.. milyen értékeket mutatnak? Mióta szedi az Afinitort és az Exemint?

A fenti kérdésekre adott válaszok alapján lehet az Ön által feltett kérdésre is pontosabb megállapítást tenni.

Amennyiben nem történt meg a máj állapotának ellenőrzése, úgy először ezt kellene elvégezni. Önmagában az examestan hatóanyag, amit az Exemin is tartalmaz okozhat májenzim érték növekedést.

Mindenképpen tisztázandók a fenti kérdések, s csak ezt követően lehet hozzávetőleges választ adni arra, hogy kell-e kétségbe esnie vagy sem.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 25., 15:19; Megválaszolva: 2021. január 26., 19:44
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Műtét előtt
Előző kérdésemhez
T Doktornő Előzőleg melldaganatommal kapcsolatban kérdeztem Önt. Szeretném még kiegészíteni a szövettan leletem mikroszkópos...
Mellrákom Stádiuma
T Doktornő. Kérem az alábbi szövettanom alapján véleményezni milyen stádiumba van a mellrákom amit 3 hónapja diagnosztizáltak. Azóta neoadjuvans...
arilla daganatellenes gyógyszer? a...
Tisztelt Doktornő 2018ban operáltak kódom c5090. jelenleg is azóta ARILLA tbl-t kell szednem. Kaphatom e emellett a covidos oltást mert a kérdőlap az...
Gyomor Melldaganat Taxotere kezelés
Tisztelt Főorvos Asszony! Édesanyámnál gyomordaganatot (adenocarcinoma) s kiújult melldaganatot találtak. 5 éve volt emlődaganata, most citológiai...