arilla daganatellenes gyógyszer? a covidos jelentkezés kéri. Megkaphatom e az oltást

Tisztelt Doktornő 2018ban operáltak kódom c5090. jelenleg is azóta ARILLA tbl-t kell szednem. Kaphatom e emellett a covidos oltást mert a kérdőlap az oltás hozzájárulási részén erre is rákérdez. Ez a tbl DABGANATELLENES GYÓGYSZER? mennyiben befolyásolja az olthatóságomat? Vagy a jelenleg levő 3-4 vakcinából melyiket kaphatom? várom válaszát, köszönöm: Nagyné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza emlő daganat, hormon terápia, COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Nagyné!

A nemzetközi és a magyarországi javaslatok alapján az Ön esetében javasolt a COVID-19 elleni védőoltás. Az Országos Onkológiai Intézet is kiadott egy tájékoztatót, melyben megállapítják, hogy „hormonterápia mellett bármikor lehet oltani”. Általában azért javasolt, amennyiben lehetséges, hogy a védőoltás ne élő vakcinával történjék és megfelelő fehérvérsejt szám is szükséges. Természetesen a többi általános szabály is vonatkozik Önre például: az injekció beadása előtt ne legyen lázas, stb… A védőoltás beadása előtt orvosi vizsgálat is történik, melynek során az Ön aktuális állapotát felmérik, s csak utána oltják be. A COVID-19 elleni védőoltás beadása után 15-20 percet még a helyszínen kell tölteni,s ha van valami probléma, akkor azt is el tudják látni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. január 25., 14:35; Megválaszolva: 2021. január 26., 19:43
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt