Koleszterin polip

Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi lelet értelmezésében kérném segítségét: Előzmény, emlő rosszindulatú daganat, nyirokcsomó(13) érintettséggel. A kezelések 2 hónapja értek véget (4 tax 4 ec , 30 sugár) ez az első hasi ultrahang azóta: A máj normális nagyságú, homogén echoszerkezetű. Az intra- és extrahepaticus epeutak nem tágabbak. Az epehólyag telt fala nem vastagabb, benne kőjel nem látható, de a collum-corpus átmenetben a falból előemelkedően egy kis 4-5 mm-es cholesterin polip ábrázolódott. A pancreas ábrázolódó metszeteiben nem szélesebb, homogén echoszerkezetű. A vesék normális helyzetűek és nagyságúak, parenchymavastagságuk lényegében megtartott, üregrendszerük nem tág, bennük kőre utaló reflexió nem ábrázolódik. A lép nem nagyobb,homogén.A hasi aorta normális tágasságú. Patológiás bélkokárda jel nem ábrázolódik. Milyen teendők vannak a polippal, hogy ne nőjön? Esetleg életmódváltással megszüntethető? Van-e esély arra, hogy ez esetleg a korábbi karcinóma újra felbukkanása lenne, ha igen, mi ennek a valószínűsége? Javasol további vizsgálatokat? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza a koleszterin polip, emlő daganat, adjuváns hormonkezelés témában

Tisztelt Asszonyom! Levelét megkaptam és azt elolvastam. Az epehólyag és –vezeték határán található nyeles képlettel, polippal jelenleg nincs teendő. Az előzőekben készült-e röntgen és/vagy CT vizsgálat erről a testrészről? Az mutatott-e ki valamit? Panaszt okoz-e Önnek: hasi puffadás, zsíros, tojásos ételek után görcsök, stb…? Amennyiben cholesterin=koleszterin tartalmú a polip, akkor esetleg érdemes utánanézni, hogy az Ön vérében milyenek a vérzsír értékek. Kell-e valamilyen vérzsír=koleszterin csökkentő anyagot szednie. Májfunkciós értékei a normális határon belül mozognak-e? Amennyiben a fenti kérdéseim közül valamelyikre “igen” választ tud adni, akkor a továbbiakat a házi orvosával, onkológusával beszélje meg. Nagy valószínűség szerint a későbbiek során ismételt hasi ultrahangos vizsgálatot fognak végezni az ellenőrzések során, s akkor lehet majd látni, hogy változik-e ez az elváltozás, kell-e vele valamit tenni. Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. december 12., 11:08; Megválaszolva: 2020. december 14., 16:47
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás