Pappilaris cc áttét

Kedves dr.nő! 5 éve pappilaris cc miatt teljes pajzsmirigyeltávolításom volt. Épben lett eltávolítva. Most a ct miatt hematológushoz kellett mennem mert volt rajta megnsgyobbodott nycs. Sajnos már az előbbi ct-n is volt mert szedik a fogamat ki. 4 fogam van még amit ki kell húzni. A dr úr viszont most ráirta hogy áttét sem kizárt ezzel nagyon megilyesztett. A dr. úr várta a scintigráfia leletem azt mondta az segítene de sajnos csak később lett kész. A scintigráfia papírra ez van írva: " a pajzsmirigy várható vetületében pajzsmirigy szövetre utaló érdemi aktivitásfelvétel továbbra sem látható." Sajnos csak 2 hét múlva jutok onkológushoz de nagyon félek. A scintigráfia jót jelent? Kell félnem? Köszönettel veszem válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza a pajzsmirigy rák, medulláris carcinoma, nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás témában

Tisztelt Asszonyom! A pajzsmirigy scintigráfia lelete jó, mert olyan területet nem talált, ami jódot venne föl, tehát nagy valószínűséggel a régi pajzsmirigy daganatnak kiújulása nem igazolódott. A CT vizsgálat majd megmutathatja, hogy egyrészt a pajzsmirigy területének megfelelő részen van-e valamilyen eltérés, ill. a nyaki nyirokcsomók szerkezete esetleg gyulladásra utalhat-e vagy sem. Abban az esetben, ha fogászati ellátásban részesül, akkor ez is okozhat azon az oldalon nyirokcsomó elváltozást. A hematológus a vérkép, a nyirokcsomók szerkezete alapján javasolhat esetleg újabb vizsgálatokat, ha gyanú van arra, hogy valamilyen vérképzőszervi elváltozás okozza a nyirokcsomók elváltozását. Azt gondolom, hogy a levelében ismertetettek alapján félelemre nincs ok, de érdemes kicsit tovább kutakodni, hogy mi okozza az elváltozásokat, s azok kórosak-e vagy sem. Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. augusztus 13., 16:40; Megválaszolva: 2020. augusztus 18., 10:37
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás