Gyógyulás műtét nélkül - pajzsmirigyrák?

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Márciusban, derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van (7 éve túlműködés miatt kezeltek egy évig, azóta volt 3 szülésem). A pm uh alapján citológiát kértek, aminek eredménye pozitív lett - papilláris cc. nyirokcsomó áttéttel. (a jobb lebenyben sok kicsi göb van, és egy kb 1 cm-es, a nyirokcsomó 3x1 cm-es) Pár héttel ezután volt egy izotópvizsgálat is, ami viszont negatív lett. A legutóbbi vérkép alapján a TSH és T3-T4 jó, ATPO 350, ATG 290, TG (tumormarker) 85, 3. Már több orvosnál is jártam (endokrinológus, onkológus), és egy kivételével mindenki a műtétet javasolja. Az az egy endokrinológus viszont azt állítja, nincs rákom, a citológia téved, és szépen rendbe fogok jönni, ha szedem a szelént, a Letroxot, és az Isoprinosine-t. Én nem hiszek ebben az orvosban (nem volt szimpatikus, és emberséges se, a kérdéseimre nem válaszolt), viszont ha tényleg nem muszáj, nem feküdnék kés alá. Kérdésem, hogy Ön szerint meggyógyulhat-e a rák műtét és izotóp kezelés nélkül, és ha igen, elegendőek-e ezek a gyógyszerek? Nekem mindenki a családomban a celladamot ajánlotta, amit már szedek is, és a gyógygombákat, meg a homoktövis kapszulát. Mivel 3 kicsi gyerekem van, szeretnék biztosra menni a gyógyulást illetően, de sokan ijesztgettek, hogy a sugárkezelés növeli a rák kiújulását. Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Nagykálnai Tamás válasza pajzsmirigy rák témában

Ha van egy pozitív citológiánk (papilláris carcinoma plusz nyirokcsomó áttét), akkor min gondolkozunk? Műtét szükséges minél előbb, részletes szövettannal. dr. Nagykálnai Tamás

Megválaszolva: 2013. május 13.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Pappilaris cc áttét
Kedves dr.nő! 5 éve pappilaris cc miatt teljes pajzsmirigyeltávolításom volt. Épben lett eltávolítva. Most a ct miatt hematológushoz kellett mennem mert volt...
Emlőbiopszia, fájdalom
Here műtét után sport
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy eltávolítottak az egyik oldali herémet daganat miatt, a kezelőorvos azt mondta a műtétet követően 3-4 hét...
Koponya MRI fehérállományi góc
Tisztelt dr. Baki Mária! Tisztában vagyok vele, hogy csatolt koponya MRI leletem értékelése, és a pontos diagnózis felállítása személyes konzultáció...
Emlődaganat kezelése részleges emlő...
Tisztelt Doktornő! 74 éves Édesanyám mellkas műtét utáni szövettani erdeménye: Diagnózis: Jobb emlő excindátum: invazív emlőcarcioma NST, Nottingham grade:...
Tumormarker Ca72-4
Uzemorvosi éves laborvizsgálatnal a tumormarker érték magasabb lett. Tüneteim jelenleg nincsenek. Kérdésem az lenne, hogy ez utale daganatos megbetegedésre....