kemoterápia után izotóp

Tisztelt Doktornő! Csatoltan küldenék egy izotóp felvételt és az értelmezésében kérném a segítségét? Fél év után újra kontroll van valami teendőnk, menjünk még ezzel a lelettel valahova, további vizsgálatra? Előzmény: emlő rosszindulatú daganat C 50.9 I. 3,4cm carcinoma ductale invasium mammae, pt2, ébertörés nem látható, eltávolítás az épben történt, Bloom-Richarson: 3+1+1=5, Morphologiai grade: I, Nulearis grade: I, tubulus képzés 10% II: 2, 0,5 cm carcinoma ductale invasium mammae, bőr dermalis kötöszövetét érinti, hámfelszínt nem, tubulus képzés 20%, pt1a, Bloom-Richardson: 2+2=5, Morphologiai grade: I, Nuclearis grade: III. 0,8 cm –es góc, bőr hámját is beszűri, eltávolítás az épben történt, , érbetörés nincs, tubulus képzés nem figyelhető meg, pT1b, Bloom-Richardson: 3+1+1=5, Morphologiai grade: I, Nuclearis grade: I emlőbimbó tumormentes C77.3 13 db nyirokcsomó, melyek közül áttét 9 db, több nyirokcsomó átét mutat extracapsuaris terjedést ill. nyirokér invázió is több helyen megfigyelhető. pN2a Kezelés: 4 TAX +4 EC, Her 2 negatív, hormontabletta + sugár, az utóbbi augusztusban kezdődik. Az utolsó két kemoterápiás kezelést követően a lapocka között mozdulatra szúró, néha tompa fájdalom jelentkezett. Ezért indokoltnak tartották az izotóp vizsgálatot. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza emlő tumor, csontizotóp vizsgálat témában

Tisztelt Levélíró!

Az emlő műtét után történt kezelése a nemzetközi és hazai szakmai ajánlások alapján történt és történik. A 2020.07.16-n végzett kontroll csontizotópos vizsgálat a csontokban daganatra gyanús elváltozást nem igazolt. A fokozott dúsítás miatt ezzel az eredménnyel fogászaton jelentkezzék, hogy igényel-e ez további lépést vagy sem. A panaszainak hátterében degeneratív eltéréseket igazoltak, ami az életkorral függhet össze, de nem merül fel rosszindulatú eltérés. A hormon kezelés a sugárterápia idején is adható, s ezen előzőt még több évig kell majd szednie. Természetesen, közben ellenőrzéseket is fognak végezni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2020. július 22., 09:57; Megválaszolva: 2020. július 26., 19:57
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt
Majmegnagyobbodas