• Mellkas és Tüdő daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Apósom lelete! Mellkasi folyadék nem látható! Az aortaív alsó szélének magasságától kezdődően mediastinalis a egy kB. 3×7 cm keresztmetszetű lágyrész téri e követhető 6cm hosszan, amely VCI eredésénél ventralisan erőteljes benyomatot, jelentős szűkűletet okoz. A jobb tüdőfél 2.és 3.segmentumának határán egy 15mm-es szabálytalan alakú képlet is megfigyelhető. A felső lebenyek területén perifériás több emphysemás bulla látható. Mindkét, de főleg jobb oldalon a dorsalis pelura egyenetlen, csípés megvastagodása ábrázolódik,mely gyulladásos residum. Az aortaív szintjében praetrachealisan egy 10 és 12 mm-es, a hátsó mediastinumban egy 16mm-es nyirokcsomó látható. A jobb hilusban az ártéri pulmonalis körül is láthatók nyirokcsomók,ventralisan legnagyobb nodulis 12,dorsalisan 18mm.A jobb hilusi hőrgőágak mentén is követhető 13-15mm-es nyirokcsomók.A jobb szív-rekesz szöglet zsírszöveten belül egy 8 és 12mm-es nyirokcsomó látható. A mellékvesék eltérést nem mutatnak. Mik a kilátásai? Gyógyulási esélyei?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a gyógyulási esély témában

        Kedves Kérdező! Kizárólag a képalkotó vizsgálat leletéből nem lehet megítélni a betegség stádiumát, típusát, és a kezelési lehetőségeket. A szövettani vizsgálat mindenképpen szükséges a kezeléshez, de még annak birtokában sem lehet a gyógyulási esélyeket biztosan megjósolni. Amennyiben rosszindulatú daganatról van szó, abban az esetben is sokféle kezelési lehetőség van amelyekkel jó eredményeket lehet elérni. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. október 31., 10:50; Megválaszolva: 2019. november 03., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.