Mellkas és Tüdő daganat

Apósom lelete! Mellkasi folyadék nem látható! Az aortaív alsó szélének magasságától kezdődően mediastinalis a egy kB. 3×7 cm keresztmetszetű lágyrész téri e követhető 6cm hosszan, amely VCI eredésénél ventralisan erőteljes benyomatot, jelentős szűkűletet okoz. A jobb tüdőfél 2.és 3.segmentumának határán egy 15mm-es szabálytalan alakú képlet is megfigyelhető. A felső lebenyek területén perifériás több emphysemás bulla látható. Mindkét, de főleg jobb oldalon a dorsalis pelura egyenetlen, csípés megvastagodása ábrázolódik,mely gyulladásos residum. Az aortaív szintjében praetrachealisan egy 10 és 12 mm-es, a hátsó mediastinumban egy 16mm-es nyirokcsomó látható. A jobb hilusban az ártéri pulmonalis körül is láthatók nyirokcsomók,ventralisan legnagyobb nodulis 12,dorsalisan 18mm.A jobb hilusi hőrgőágak mentén is követhető 13-15mm-es nyirokcsomók.A jobb szív-rekesz szöglet zsírszöveten belül egy 8 és 12mm-es nyirokcsomó látható. A mellékvesék eltérést nem mutatnak. Mik a kilátásai? Gyógyulási esélyei?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza gyógyulási esély témában

Kedves Kérdező!

Kizárólag a képalkotó vizsgálat leletéből nem lehet megítélni a betegség stádiumát, típusát, és a kezelési lehetőségeket.

A szövettani vizsgálat mindenképpen szükséges a kezeléshez, de még annak birtokában sem lehet a gyógyulási esélyeket biztosan megjósolni.

Amennyiben rosszindulatú daganatról van szó, abban az esetben is sokféle kezelési lehetőség van amelyekkel jó eredményeket lehet elérni.

Üdvözlettel:

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2019. október 31., 10:50; Megválaszolva: 2019. november 03., 21:45
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Most akkor jó vagy nem jó?
Érdeklődni szeretnék, hogy most akkor a tumor markerem jó vagy nem, mert semmit nem mondanak. A carcio-embrionalis antigénem 2,69 Cancer antigén 125:...
CT és MR eredmény elemzése
Tisztelt Doktornő! 2 évvel ezelőtt megállapított áttétes vastagbél daganat műtéti eltávolítása után kemoterápiás kezelésben részesültem...
Daganatos megbetegedések
Tisztelt Doktornő! 2 kérdést tettem már fel, idős egykori orvos édesapámmal kapcsolatban, aki 80 éves és kb 3-4 hete besárgult. Sok minden kiderült...