• Intrapulmonális eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm Reményik Józsefné vagyok! 2 nappal ezelőtt ismétlődő erős szédülés miatt kórházba mentem! Mellkasröntgent készítettek majd megismételték eltérés miatt! A Diagnózis a következő volt:A rekesz éles kontúrú. A SINUSOKBAN pleuralis folyadék nem láthaó.Bal oldalon basalisan néhány halvány keskeny köteg követhető.jobb csúcsi pleura jelzett. A jobb csúcsban 7x4mm-es halvány nodularis képlet figyelhető meg.Bal oldalon a hilius kp.pólusának szintjében lateralisan az V.borda ívének lat.részén egy 2mm-es dens képlet látható mely mérs.tágabb érképltenek felel meg. A vascularis rajzoltan enyhén fokozottabb.Infiltratum nem ábrázolódik.kp.vértelt hiliusok. A szív nem nagyobb.kp.tág aorta. Retrostenalis tér szabad.Vélemény: A jobb csúcsban jellegtelen halvány nodularis képlet figyelhető, későbbiekben controll javasolt Infiltratum nem diff.

        Dr. Baki Márta válasza a mellkas röntgen, nodularis képletek témában

        Tisztelt Reményik Józsefné! Levelében nem tüntette fel, előző betegségeit. Valamilyen gyógyszert rendszeresen szed-e, ill. mellkas röntgen és/vagy megelőző CT vizsgálat történt-e a tüdőről? Előzőleg láza, megfázása volt-e? Dohányzik-e, tüdőgyógyászati vizsgálat történt-e korábban? Konkrét kérdést nem tett fel levelében, amire egyértelműen választ tudnék adni. Abban az esetben, ha ez a lelet csak egy mellkas röntgen vizsgálat eredményét mutatja, de egyéb gyanú vagy kísérő betegség nem áll fenn, akkor elegendő a mellkas röntgen vizsgálatot megismételni néhány hét vagy 1-1, 5 hónap múlva. Olyankor viszont, ha valamilyen betegség gyanúja felmerül, akkor pontosabb eredményt mutat a CT vizsgálat, amit nagy valószínűséggel a kórházi kezelő orvosai elő tudnak jegyezni. Az elküldött lelet egyértelműen nagy betegségre nem utal, de szükség esetén további követést igényel. Tisztelettel: dr.Baki Márta

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 25., 12:41; Megválaszolva: 2018. november 26., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: