• Aranyér és végbélrák tüneteit tapasztalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Tóth Judit! Elég régóta van az a problémám hogy székletürítés után szinte mindig véres a wc papír. Sokszor előfordul hogy viszket a végbélnyílásomnál, már az is megfordult a fejemben hogy nem törlöm ki rendesen.. de ezt nem tartom valószínűnek. Utána olvastam, és egyezik az aranyér tünetével, nade a vékbélrákkal is egyezik. Soha nem érzek fájdalmat székelés közben. A székletemen még nem lettem figyelmes vércsíkra, csak a wc papíron látom mindig. Kicsit kétségbe vagyok esve hogy vékbélrák. Mik a jellemzőek az aranyérre és a végbélrákra? Hiába olvasom neten, más információkat találok. Köszönöm szépen a válaszát előre is!

        Dr. Tóth Judit válasza a végbélrák gyanúja témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a tünetek 90%-a mindkettőre jellemző lehet. Sőt az is előfordul, hogy az aranyér mellett alakul ki rosszindulatú elváltozás, ezért nem szűnő probléma esetén orvoshoz kell fordulni.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. február 28., 14:10; Megválaszolva: 2017. február 28., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Uram / Holgyem! Edesapam az alabbi leletet kapta: “megbeszelesunknek megfeleloen kerjuk fenti betegunk mellkasi csovezeset met. Pleruae haemothorax miatt. Anamezis: bal oldali jelentos mellkasi fluidum kivizsgalasa miatt kerult a beteg...