• Kemoterápia kezelés után mikor vállalhatunk biztonságosan babát

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Rosszindulatú daganat miatt a jobboldali herémet eltávolították. A mellkasi és a hasi CT nem mutatott ki elváltozást. A szövettan eredménye megállapította az eltávolított szövet rosszindulatú, de sem a vezetékben sem a nyirokcsomóban nem találtak, daganat terjedésére utaló nyomot. A markerttumor NSE eredménye a vérvizsgálatból a műtét előtt 27, 8, műtét után 28, 4. II. ciklusú kemoterápiás kezelést írtak elő. A fent leírt eredmények és zárójelentések tudatában a kemoterápiás kezelést vállalnom kell- e, annak ellenére, hogy sűrű kontroll ellenőrzést vállaltam az urológus szakorvossal. Illetve mennyi időn belül kell vállalnom kezelést ( 1-2 hónap elteltével), mivel fiatal házasok vagyunk gyermeket szeretnénk, feleségem 5 hónappal ezelőtt nőgyógyászati betegségen esett át, én pedig a fent leírtak alapján a here eltávolításon. Ha a kemoterápiás kezelésen át kell esnem, mennyi idő elteltével vállalhatunk biztonságosan a babát? Olvastam a kemo mellékhatásáról ez a II. ciklusos kezelés 6 hetet vesz igénybe. Ez idő alatt nem dolgozhatok? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Tóth Judit válasza a heredaganat témában

        Kedves Kérdező! A szövettani típust nem tudom, igy nem tudok arról sem információt, milyen típusú kezelést kap. Azt sem irta meg, volt e szükség spermium fagyasztásra.Általánosságban igaz az, hogy a kezelést követően érdemes várni, hiszen a spermiumok is károsodhatnak. Azt javaslom, koncentráljanak a gyógyulására, hiszen egy pici baba mellett komoly fizikai megterhelés van. Adjon magának egy kis időt.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. december 23., 18:27; Megválaszolva: 2016. december 28., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.