Nyelvgyök T4 és a radiokemoterapia?

Üdvözlöm! A bal oldali nyelvgyökön, a garat felé terjedő rossz indulatú daganatról van szó. 3cm a nyelvgyökön, 2cm továbbtejedve. 1, 5-2cm vastagsagu. Radiokemoterapiat terveznek. Nyirokcsomokban nincs áttét, távoli áttét nem ismert. Esély megvan a teljes gyógyulásra?

Dr. Tóth Judit válasza nyelvgyök daganat témában

A válaszom: igen.

DE! Nagy ára van, mert a kemoterápiával kiegészített sugárkezelés sok mellékhatással bírhat, viszont, ha mindent időben és megfelelő dózisban végigcsinál daganatmentessé válhat. Ez az egyetlen módja, hogy meggyógyuljon.

A végleges gyógyulása ezen kívül attól függ, hogy sikerül e életmódot váltani (letenni a cigarettát pl.) , ill. mindent megtenni azért, hogy egészségesen éljen.

Szorítok!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 29., 12:41; Megválaszolva: 2016. január 31., 13:48
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?