Vérsüllyedés

Kedves doktornő édesapámnál nemrég diagnosztizáltak a myeloma multiplex betegséget egy éve volt egy komplikációs prosztata műtétje ahol sok vér kapott kérdésem az volna lehetséges e, hogy a vérrel összefüggésben alakulhatott ki nála az utólagos betegség Köszönöm válaszát Mózes

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza myeloma multiplex témában

Kedves Mózes! Bár nem ismert a myeloma pontos kiváltó oka, néhány hajlamosító tényezőről már tudunk. Ilyenek az ionizáló sugárzás, vegyszerek (gyom-rovarirtó, festékek, oldószerek), néhány vírus és örökletes tényezöi is vannak. Maga a daganat pedig immun eredetű sejtekből indul ki, nem a vérrel átvitt sejtekkel. Bár nyilván 100 %-ban semmi nem zárható ki, de nem tudunk arról, hogy a vér adása a myeloma kialakulásának kockázatát kicsit is emelné.

Megválaszolva: 2016. január 26.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Myeloma multiplex
Tisztelt doktor úr/doktornő. Az édesanyámmal kapcsolatosan szeretnék kérdezni, aki 74 éves. Októbrben ágynak esett. Pokoli, derékfájdalomról számolt be. Ekkor...
Laborlelet adata myeloma multiplexes...
T. Doktor Úr (Nő)! 2010. 1. hóban diagnosztizálták a betegségemet, 8x4 Velcade +8x1 Pamitor infúziós terápia után ambuláns kontrollokra járok. Az orvosom...
Mi a megfelelő folyadékmennyiség?
Édesanyám myeloma multiplexes beteg. Mivel veseelégtelenség is fennáll, dialízisre jár, heti három alkalommal. Az alapbetegsége miatt szükséges lenne sok...
Veseelégtelenség myeloma multiplexes...
Myeloma multiplex betegség melléktüneteként jelentkező veseelégtelenség javulhat-e, vagy állandósul a betegség és végérvényesen szükséges a dialízis?
Myeloma multiplex
Jó napot, segitséget szeretnék kérni, mivel anyukámnak most állapitották meg a myeloma multiplexet III.stádium, májusban kezdtuk a chemoterápiát. Szinte...
Bioptron lámpa használata
Tisztelt Doktor Úr! Myleoma multiplex betegségem az ASCT kezelés után jó eredményeket mutat. A bal vállam, és környéke, elsősorban a bal karom, és sok...