Vérsüllyedés

Kedves doktornő édesapámnál nemrég diagnosztizáltak a myeloma multiplex betegséget egy éve volt egy komplikációs prosztata műtétje ahol sok vér kapott kérdésem az volna lehetséges e hogy a vérrel összefüggésben alakulhatott ki nála az utólagos betegség Köszönöm válaszát Mózes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza myeloma multiplex témában

Kedves Mózes!

Bár nem ismert a myeloma pontos kiváltó oka, néhány hajlamosító tényezőről már tudunk. Ilyenek az ionizáló sugárzás, vegyszerek (gyom-rovarirtó, festékek, oldószerek) , néhány vírus és örökletes tényezöi is vannak. Maga a daganat pedig immun eredetű sejtekből indul ki, nem a vérrel átvitt sejtekkel. Bár nyilván 100 %-ban semmi nem zárható ki, de nem tudunk arról, hogy a vér adása a myeloma kialakulásának kockázatát kicsit is emelné.

Kérdés: 2016. január 21., 17:53; Megválaszolva: 2016. január 26., 07:43
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma