Milyen további kezelést javasolna?

Tisztelt Doktor Úr! Közel egy éve 81 éves apukámnál prosztatadaganatot állapítottak meg. A PSA eredménye akkor 195, 25 volt, Glearson értéke pedig 7-es. Kezelőorvosa hormonkezelést javasolt, azóta a 4. Diphereline injekción van túl. Az első három kezelés különösebb problémát nem okozott, leszámítva a jelentkező hőhullámokat. Mivel fájdalmai nem voltak, eddig nem volt szükség bisfosfonat kezelésre. A 4. soron következő injekció előtt a PSA lement 0, 19-re. Ezt követően kapta meg az újabb injekciót, amit 3 hétig tartó fájdalom kísért a farcsonttól egészen a térdig, érdekes módon nemcsak azon az oldalon, ahova az injekciót kapta. Mi lehet ennek az oka és Ön milyen további kezelést ill. vizsgálatot javasolna a következőkben? Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Hné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Mivel a PSA 0, 19 ng/ml, ezért nem valószínű, hogy csontáttét okozná a panaszokat, e ha a panaszok nem múlnak, akkor csontizotóp vizsgálat elvégzése javasolt.

Kérdés: 2016. január 03., 21:37; Megválaszolva: 2016. január 04., 19:49
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Psa, daganat, csontizotop
Psa 40, magas gleason score, rosszindulatu daganat. 55 eves ferfi. A csontizotop vizsgalaton, amin semmit nem mondtak mi varhato? A gep a testresz also...
Szedhetet vitamint rosszindulatú...
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos volt férjemnél rosszindulatú prosztatarákot állapítottak meg, csontáttétel. Most hormonkezelést kap,hormongyógyszert...
MRI lelet kiértékelése
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals...
Prosztatarák eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA: 51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának...